joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgul de Turism al Olteniei are toate şansele să devină cel mai mare târg regional, încă de la prima ediţie

Zona Olteniei, cu un mare potenţial turistic, are pentru prima dată ocazia de a fi promovată regional  la Târgul de Turism al Olteniei, organizat la Craiova în perioada 18 – 20 martie 2016.

Locaţia unde se desfăşoară evenimentul ,Centrul Multifuncţional (CM) Craiova, o clădire cu spaţii de peste 11.000 de metri pătraţi, comparabilă cu Romexpo, pe lângă spaţiul destinat expozanţilor va oferi posibilitatea organizării de conferinţe şi sesiuni dedicate industriei turismului.

Şi-au anunţat prezența din Oltenia dar şi din restul ţării: agenţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii aeriene, asociaţii de turism, sisteme de rezervări, centre de evenimete, companii de asigurări,teatre şi muzee,companii de recrutare în industria turismului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eforturile organizatorilor s-au concretizat şi prin prezenţa unor expozanţi din afara ţării.Astfel vor fi reprezentate la târg ţările: Bulgaria, Serbia şi Spania.Operatorii români vor avea posibilitatea de a-şi promova ofertele turistice şi peste hotare.

Chiar de la prima ediţie se estimează un număr foarte mare de vizitatori atât din oraşul Craiova, cât şi din toată regiunea Olteniei. Vizitatorii vor avea parte de o mulţime de oferte speciale pentru vacanţele din 2016 ,vor putea participa la tombole şi la sesiuni de prezentări şi conferinţe organizate în incinta târgului.

Pentru grupurile organizate ce vizitează târgul, s-a pregătit şi un tur al oraşului Craiova, fiind incluse vizite la toate muzeele din oraş cu intrarea gratuită.

Îşi vor deschide porţile muzeele: Muzeul de Artă,Muzeul Olteniei secţia de Ştiinţe ale Naturii,Muzeul Olteniei secţia de Istorie şi Arheologie .

În incinta Muzeului Olteniei se poate vizita şi Expoziția „Aurul și Argintul Antic al României” astfel ,vizitatorii vor putea afla povestea fabuloasă a Tezaurului Antic al României.

Tot la Târgul de Turism, organizatorii vin cu elemente inedite care vor aduce cu siguranţă un număr mare de vizitatori.

Va exista şi o bursă a locurilor de muncă în turism, ce va funcţiona pe toată durata târgului. Expozanţii pot profita de moment şi pot recruta din rândul celor care vor vizita târgul şi vor dori să lucreze în industria turismului.

De asemenea, Târgul de Turism al Olteniei, va prezenta, în incinta târgului, un nou obiectiv turistic dedicat oraşului Craiova. Obiectivul va fi unul din principalele atracţii ale târgului. După terminarea târgului va fi donat Primăriei Craiova, cu propunerea de fi amplasat într-un loc public şi de valorificat ca obiectiv turistic al oraşului.

Este vorba despre un Pod al Îndrăgostiţilor, urmând exemplul unor construcţii similare din marile oraşe: Paris, Koln, Sankt Petersburg, Londra, Roma, Veneţia.

Lacătele dragostei vor fi încuiate şi  prinse pe acest pod. Craiovenii care vor dori să-şi declare dragostea ce şi-o poartă, închizând-o printr-un lăcăţel, vor putea să facă aceasta pentru prima dată la Târgul de Turism al Olteniei.

Astfel, iubirea lor va rămâne veşnic ferecată, precum lacătul, iar acesta din urmă o vie mărturie peste timp ca o frumoasă poveste de dragoste ce a fost pecetluită cu această ocazie.

Organizatorii estimează că, prin ineditul său,acest obiectiv va aduce un număr mare  de vizitatori la Târg, în mod special, din rândul tinerilor. Expozanţii sunt pregătiţi să valorifice acest moment cu oferte speciale de vacanțe pentru tinerii îndrăgostiţi şi pentru luna de miere.

În parcarea din faţa centrului expoziţional, pe lângă autocarele şi microbuzele operatorilor agenţiilor de voiaj, şi-a anunţat  prezența un expozant cu un balon cu aer cald.

Pe perioada târgului vizitatorii vor putea vedea din nacela balonului panorama oraşului. Se vor efectua ridicări pe verticală până la aproximativ 100 m înălţime.Organizatorii ne-au mărturisit că interesul este foarte mare, iar pentru prima zi s-au ocupat aproape toate locurile disponibile.

Sunt create astfel premisele desfăşurării unui eveniment de amploare ce poate deveni un reper important în eforturile operatorilor din turism din regiunea Olteniei de a se promova şi a pune în valoare potenţialul turistic al zonei.

 

 

 

Politica