duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studenţii craioveni meditează elevii pentru BAC

Studenţii Universităţii din Craiova oferă meditaţii gratuit elevilor de la Liceul Tehnologic Auto care susţin în acest an bacalaureatul. Orele de pregătire teoretică a liceenilor se vor derula pentru disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, Biologie, Geografie, Istorie.

Meditaţiile gratuite vor fi oferite elevilor de la Liceul Tehnologic Auto pentru a creşte procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat.

„Liceul Tehnologic Auto Craiova a început de marţi, 16.02.2016, orele 11,00, în cadrul Proiectului Adoptă un liceu, cu sprijinul Universitatăţii din Craiova şi în colaborare cu operatorii economici, parteneri în proiect (SC Cummins Generator Technologies, KIRCHHOFF Automotive Romania, SC POPECI Utilaj Greu SA, SC Sitco Service SRL) programul de meditaţii a elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a pentru examenul de bacalaureat naţional. Acesta se va realiza de studenţii Universităţii din Craiova în colaborare cu cadrele didactice ale şcolii, pentru fiecare disciplină de examen în parte şi după un orar dinainte stabilit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În program s-au înscris 50 de elevi ai şcolii şi 21 de studenţi – voluntari.

Precizăm că este vorba de o activitate pilot, ce are în vederea creşterea procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Liceul Tehnologic Auto.

 

"Adoptã un liceu" este un program amplu, care îşi propune o multitudine de obiective. În principal, îşi propune sã acţioneze pentru schimbarea procesului educaţional. Proiectul a început la nivel naţional în anul 2013 şi este iniţiat de Asociaţia “Roi” şi "Şcoala de Valori", împreunã cu importante instituţii educaţionale din România. În Craiova, activitãţile concrete au început în 2014. Școala care a fost adoptatã este Liceul Tehnologic Auto. Prin aceată acţiune se doreşte un liceu cu performanţe mai bune şi sã creascã şansele şi oportunitãţile de angajare ale elevilor dupã absolvire.

„Este vorba despre un program de meditaţii realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova prin care studenţii ca voluntari se oferă să lucreze cu elevii pentru recuperarea cunoştiinţelor la disciplinele la care se susţine examen de bacalaureat. Universitatea din Craiova este partenerul nostru într-un proiect care se numeşte „Adoptă un liceu”, este un proiect naţional conceput de două organizaţii nonguvernamentale din Bucureşti împreună cu parteneri economici importanţi din Craiova, cum ar fi Cummins Generator Technologies, vis-a-vis de şcoala noastră. În spate avem POPECI Utilaj Greu, KIRCHHOFF, Camera de Comerţ şi Industrie, Inspectoratul Școlar, Primăria Craiova, sunt parteneri în acest proiect şi scopul proiectului este să ridice nivelul de pregătire profesional şi de dezvoltare profesională a elevilor”, a declarat Viorica Cârstea, director adjunct.

Un prim pas în acest sens este fãcut de studenţii craioveni care vor face meditaţii gratuite cu elevii de la Liceul Tehnologic Auto din Craiova pentru promovarea examenului de bacalaureat. Studenţii craioveni vor organiza, un program de meditaţii în funcţie şi de disponibilitatea lor. Aceştia vor fi coordonaţi de cãtre cadrele didactice.

 

„În proiectul cu meditaţii sunt implicaţi 21 de studenţi de la Facultăţile Limba şi literatura română, de la Limba engleză, Matematică, Biologie, Geografie, Istorie. Sunt 50 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a, elevi care au dorit să se inscrie în acest program, înscrierea s-a făcut pe baza unor chestionare date elevilor şi prin aceste chestionare i-am întrebat cât este de important să ia bacalaureatul, la ce cred ei că îi ajută bacalaureatul, dacă doresc să se înscrie sau nu ş.a.m.d. S-au înscris un număr de 50 de elevi, în continuare se mai înscriu şi alţii. Anul trecut a demarat acest proiect de meditaţii cu clasa a XII-a, nu am avut un procent de promovare mulţumitor, motiv pentru care am coborât un pic pregătirea la nivelul clasei a XI-a ca să o luăm mai din timp cu lucrul. Astăzi am avut întâlnirea de organizare pentru cei care s-au înscris, sigur că mai permitem şi altora care doresc să se mai înscrie. Elevii se pot înscrie la una dintre discipline, la două sau la toate disciplinele de bacalaureat pentru meditaţii. Elevii stabilesc programul de meditaţii în funcţie de programul studentului, stabilesc împreună un program, astăzi (n.r. ieri ) s-au întâlnit şi vor stabili zilele în care pot lucra. Firmele partenere în acest proiect „Adoptă un liceu” şi-au oferit disponibilitatea ca în cazul în care programul se desfăşoară după orele de curs, adică după ora 13.00, ei să-şi ofere tichetele de masă pentru a cumpăra elevilor mâncare să nu fie grăbiţi să ajungă acasă pentru că le e foame”, a mai spus directorul adjunct.

De asemenea, în funcţie de prezenţa la aceste meditaţii şi de progresul realizat, elevii care vor participa activ la acest proiect vor fi stimulaţi.

„Încercăm să realizăm o excursie pentru ei sau vor primi nişte vouchere cu o anumită sumă, nu am stabilit încă suma, în funcţie de buget, nu este foarte simplu să stabilim lucrul acesta dar firmele partenere în acest proiect se străduiesc să ne ajute pe noi ca şcoală pentru a stimula elevii. Procentul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat de anul trecut nu este foarte mare, avem elevi care au promovat acest examen şi care au fost în acest program de meditaţii, nu a fost un procent mulţumitor motiv pentru care am început meditaţiile şi cu clasa a XII-a”, a conchis Viorica Cârstea, director adjunct.

 

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica