joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miting pentru CEO

Un protest de amploare ar urma să aibă loc, astăzi, în Târgu Jiu împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti. PNL a cerut şi a obţinut de la Primăria Târgu Jiu autorizaţia pentru protestul care va avea loc, la ora 17:00, în Piaţa Prefecturii.

„Cine vrea să ni se alăture este binevenit. Nu putem lăsa pe nimeni să mute din Gorj una dintre cele mai mari companii din ţară, cu atât mai mult, pentru motivele penibile prezentate de Consiliul de Supraveghere. Nu putem accepta ca sediul CEO să fie mutat în Capitală pentru confortul acţionarilor, aşa cum se precizează în comunicatul CS. Dacă vor confort, să meargă la ei acasă, nu să decidă asta pe spatele a 15.000 de angajaţi. Noi îi ajutăm şi le cerem demisia, încă o dată. Cei 15.000 de mineri şi energeticieni nu lucrează în condiţii confortabile. Îl întreb pe ministrul Energiei, Victor Grigorescu, de câte ori, în viaţa lui, a mers într-o carieră? Ştie cum arată Gorjul, după ce sate întregi au fost strămutate şi pământul răscolit? Răspunsul e NU”, a anunţat, marţi, Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj, pe o reţea de socializare.

Și preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, susţine protestul. Acesta le-a recomandat colegilor săi de partid să fie prezenţi la miting: „Dacă PNL şi-a manifestat dorinţa să facă protest, foarte bine, să-l facă. Eu le recomand gorjenilor, le recomand membrilor noştri de partid să vină la acest protest şi să susţină cauza dreaptă a Complexului Energetic Oltenia”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, 15 sindicalişti de la CEO se aflau, marţi, în greva foamei.

„Se tergiversează aboslut orice şi ne trezim întotdeauna în faţa faptului împlinit. Ni s-a spus că ne va fi prezentat programul de reorganizare, dar nu a fost prezentat. Inclusiv mutarea sediului CEO se face cu o lipsă totală de transparenţă. În primul rând ne interesează locurile de muncă ale salariaţilor care sunt puse în pericol şi veniturile angajaţilor. Este absurd să iei o măsură unilaterală de tăiere a sporului de noapte, în condiţiile în care nu s-a întrunit comisia mixtă pentru a se discuta. Considerăm că este o sfidare şi o bătaie de joc la adresa salariaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia şi nu mai avem absolut încredere în orice situaţie care ne va fi prezentată de azi înainte“, a spus, duminică, Gheorghe Căldăruşe, preşedintele SMEO.

Reamintim că CEO a transmis un comunicat de presă prin care s-a specificat că s-a făcut o analiză la nivelul conducerii executive şi administrative a Complexului Energetic Oltenia S.A., iar Consiliul de Supraveghere a decis să propună Adunării Generale a Acţionarilor mutarea sediului social al companiei la Bucureşti.
Compania deţine un sediu în Bucureşti, iar sediul social va putea fi mutat la respectiva adresă.

Printre considerentele avute în vederea luării acestei decizii au fost: necesitatea asigurării unei colaborări permanente cu o serie de instituţii care au sediul în Bucureşti (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor Publice, ANRM, ANRE, Consiliul Concurenţei, bănci ); desfăşurarea în condiţii optime a întâlnirilor de lucru cu instituţiile care au sediul în Bucureşti şi eliminarea cheltuielilor de deplasare în acest scop; facilitarea desfăşurării şedintelor AGA la noul sediul social, având în vedere că toţi actionarii societăţii au sediul în Bucureşti.

S-a avut în vedere “lărgirea ariei de selecţie a specialiştilor necesari unei viziuni moderne asupra conducerii şi funcţionării companiei; participarea conducerii CEO la evenimentele derulate în domeniul energetic, aşa cum se întâmplă cu conducerile altor companii similare, care au sediul în Bucureşti, deşi activitatea o derulează în alte zone din  ţară (Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica ş.a.)”, se arată în comunicat. Un alt criteriu pentru care s-a decis mutarea este asigurarea cadrului de obiectivitate şi de transparenţă necesar eliminării oricărei suspiciuni de influenţă a vreunui factor extern activităţii companiei; asigurarea unei protecţii sporite pentru generarea, transferul şi controlul datelor cu caracter intern; profesionalizarea şi modernizarea conducerii şi proceselor interne prin accesul facil la expertiză, şcolarizare şi perfecţionare continuă.

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia S.A. a mai precizat că prin mutarea sediului, bugetele locale nu au de suferit.

 

 

Politica