duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii se pot înscrie la concursul „Mesajul meu antidrog”

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj (structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog) împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia Europrotector România au lansat cea de-a XIII-a ediţie a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”. Prin intermediul acestui concurs se doreşte ca tinerii să găsească alte alternative de petrecere a timpului liber, optând pentru activităţi interactive, prin programe şcolare, extraşcolare.

„Încurajăm toţi elevii de gimnaziu şi liceu din judeţul Dolj să îşi demonstreze abilităţile şi talentele, înscriindu-se la cea de-a treisprezecea ediţie a concursului”, au transmis reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj.

Şi în acest an, tema concursului este „Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri!”, iar secţiunile de concurs au caracter cultural-artistic sau sportiv care încurajează dezvoltarea abilităţilor personale prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog. Elevii se pot înscrie la oricare dintre secțiunile concursului: Film scurt metraj- pentru elevii de liceu; Spot antidrog – pentru elevii de liceu; Eseu literar – pentru elevii de gimnaziu şi liceu; Secţiune specială eseu literar în limba romanes – pentru elevii de gimnaziu şi liceu din această etnie; Arte vizuale – pentru elevii de gimnaziu şi liceu – cu subsecţiunile: Grafică și Pictură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ediţia a XIII–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – iulie 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.
„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenției Naționale Antidrog. 
Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. 
La Craiova, a avut loc evaluarea ediţiei anterioare, în sală aflându-se şi Ştefania-Amalia Stancu, elevă la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, câştigătoarea locului I la secţiunea Arte vizuale – pictură – gimnaziu la etapa naţională de anul trecut.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

Din fiecare judeţ /sector vor fi selecţionate 10 şcoli (atât din mediul urban, cât şi rural) cu învăţământ gimnazial şi 5 licee (atât din mediul urban, cât şi rural) ce totalizează aproximativ 3.500 de elevi. Beneficiarii indirecţi sunt cadrele didactice, familia, prietenii şi societatea în general. Beneficiarii direcţi estimaţi ai concursului la nivel național sunt 150.000 de tineri din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu). Aproximativ 1.500-2.000 elevi participă cu lucrări la secţiunile menţionate mai sus, iar la concursurile sportive organizate la nivel judeţean participă în jur de 50.000 -60.000 de elevi.

 

 

 

 

 

Politica