vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cine nu face clasa pregătitoare nu intră în clasa I

Începând din toamnă în clasa I vor ajunge doar copiii care au făcut clasa zero, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj într-un interviu la EuropaFm.

”Adrian Curaj: La clasa întâi vor veni cei care au fost în clasa pregătitoare. Deci până acum au fost tot felul de excepții, am trăit prin excepții în ultimii patru ani. Anca Grădinaru: Înscrierea în clasa întâi va fi condiționată de urmarea clasei zero. Adică nu va mai fi cum a fost până acum că un părinte își poate înscrie un copil direct în clasa întâi? Adrian Curaj: De patru ani tot avem excepții.  Anul trecut au fost 2.500 plus excepții. Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului”.

Înscrierile elevilor se vor face în perioada 29 februarie – 18 martie părinții vor putea opta pentru școlile la care să-și trimită copiii, iar opțiunile vor putea fi făcute și pe internet:

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Așa doar punctând puțin – 22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus. Și încă un punct: 29 februarie – 18 martie părinții vor putea face opțiuni și este important că ele vor putea fi făcute și online. Tot calendarul va fi disponibil pe site-ul ministerului. S-ar putea să fie și o supriză ca în aceasta seară să-l pună colegii mei pe site.”, a declarat ministrul Educației pentru EuropaFm.

Politica