duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Botoşaniul lui Pustai, naş pentru Pandurii

Zi neagră sâmbătă pentru jucătorii lui Pandurii Târgu Jiu. Echipa gorjeană a cedat surprinzător pe teren propriu în duelul cu FC Botoşani din etapa a XXI-a a Ligii I. Formaţia pregătită de Cristi Pustai, fostul tehnician al pandurilor, a fost călău pentru actuala echipă antrenată de Edi Iordănescu. Lipsită de aportul ofensiv al lui Hora, gorjenii n-au reuşit să marcheze niciun gol în partida de sâmbătă. Botoşănenii au preluat conducerea încă din minutul 14, prin reuşita lui Ngadeu. Tot în prima repriză oaspeţii şi-au dublat avantajul prin Popovici (28). Reacţia pandurilor nu a venit nici măcar în partea secundă a jocului, deşi gorjenii au încercat să se redreseze dar ca în orice perioadă foarte bună apar şi unele momente de cumpănă. În finalul meciului, formaţia lui Cristi Pustai a făcut eşecul pandurilor şi mai amar, cu încă un gol marcat de Cucu (90+5). 3-0 pentru FC Botoşani şi Pandurii Târgu Jiu a pierdut locul doi din clasament, coborând pe poziţia a treia. În perspectiva antrenorului Edi Iordănescu, înfrângerea formaţiei sale de sâmbătă a fost un paradox.

"Ne-a fost greu să îi spargem, au jucat cu un fundaş central în plus. Trebuie să ne reechilibrăm şi să terminăm bine aceste două etape. Este presiune, deşi nu îmi place să recunosc. Trebuie să spunem că suntem o echipă care nu are trofee în spate şi, ca atare, trebuie să muncim zi de zi la latura mentală, la psihicul băieţilor. Dar am încredere că vom redresa echipa rapid şi vom termina cât se poate de sus în clasament. Cred că suntem prea mici pentru un război atât de mare. Asta nu înseamnă că nu vom trata fiecare meci la victorie. E un paradox ce s-a întâmplat azi (n.r sâmbătă)", a declarat Edi Iordănescu.

Pustai s-a bucurat cu porţia de victoria împotriva gorjenilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintindu-şi momentele frumoase pe care le-a petrecut ca technician al lui Pandurii, Cristi Pustai nu a putut să se bucure pe deplin de victoria obţinută sâmbătă ceea ce le-a transmis şi jucătorilor săi, în acelaşi timp dorindu-le pandurilor să se bucure la finalul campionatului.

"La sfârşit trebuie să se bucure şi eu le doresc să se bucure la finalul campionatului. I-am rugat pe jucători să se bucure cu decenţă la final, am mâncat o pâine frumoasă aici", a spus Pustai.

Despre meci, antrenorul lui FC Botoşani a comentat: "Am reuşit să facem un joc bun pe contraatac şi să ne închidem foarte bine pe zona centrală, unde cei de la Pandurii dezvoltă jocul foarte bine cu acele triunghiuri de pase. Am avut şi noroc că le-a lipsit Hora, să nu minimalizăm acest fapt, dar eu zic că am făcut un joc bun, care ne dă speranţe, şi e foarte important că am legat două victorii. Am atins borna 20 ceea ce este foarte important. Urmează meciuri grele cu Chiajna şi CFR, cu Concordia suntem în duel direct. Vor veni cu un nou antrenor, aceste schimbări pe termen scurt produc emulaţie. Ne aşteaptă o deplasare lungă înapoi, asta e.”

 

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani 0-3 (0-2)

Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin

Marcatori: Ngadeu (14), Popovici (28) şi Cucu (90+5)

Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Vasco, Filipetto, Momcilovici (Grecu '82) – Săpunaru, Droppa (Munteanu '69) – Ciucur, Nistor, Răduţ – Nicoară (Wellington '46).

Antrenor: Edward Iordănescu.

FC Botoşani: Pleşca – Patache, Ngadeu, Miron, Popovici (Plămadă '65) – Cucu, Vaşvari – Fulop, Cabrera, Bordeianu (Cordoş '88) – Hadnagy (Ivanovici '41). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Filipetto '13, Nistor '22, Săpunaru '64, Momcilovici '68 / Cucu '58, Pleşca '77

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Miclos Istvan Nagy – Florin Ovidiu Mazilu

Observatori: Corneliu Fecioru, Valer Şulea

Politica