joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unde îşi petrec craiovenii sărbătorile

Anul acesta, sărbătorile de iarnă îi întâmpină pe români cu oferte care mai de care mai tentante pentru vacanţa ce se apropie cu paşi repezi.

Craiovenii au optat de această dată pentru destinaţii precum: Paris, Berlin, Atena sau Viena. Majoritatea celor care au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă într-un decor mirific, la câteva mii de kilometri distanţă de casă, au preferat sejururi de două sau patru persoane, all inclusive.

Pe lista celor mai apreciate locuri pentru noaptea de Crăciun sau pentru cea dintre ani se află, de asemenea, şi Londra, Veneţia, Roma, Milano, Barcelona, Madrid, Dublin (Irlanda) sau Helsinki (Finlanda).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici destinaţiile exclusiviste din ţară nu au trecut neobservate de olteni. Poiana Braşov, Predeal sau Sinaia se află în topul preferinţelor din acest an. Mai mult, distracţia este la ea acasă în staţiunile montane din ţară. Pe lângă peisajele feerice, românii vor avea parte de mâncare tradiţională din belşug, pentru gusturile fiecăruia. Ce-i drept, preţurile sunt cam piperate, dar craiovenii care au ales o astfel de destinaţie în ţară spun că o vacanţă de acest fel, mai ales în prag de sărbători, ,,îşi merită toţi banii”.

De exemplu, pentru trei nopţi în Poiana Braşov, oamenii trebuie să scoată din buzunare cel puţin 1.000 lei, incluzând cazarea şi cina festivă din noaptea de Crăciun, la un hotel de lux, de patru stele.

Pe Mihai l-am surprins la o agenţie de turism din oraş, în timp ce-şi procura biletele pentru mini-sejurul în Poiana Braşov.

,,În acest an, o să plec doar cu soţia mea, pentru trei zile, la Poiana Braşov. Am decis să ne luăm un respiro doar pentru noi, ne-am săturat de aglomeraţia zilnică din Craiova şi vrem puţină odihnă. Nu va fi cine ştie ce, sunt convins că vor trece foarte repede aceste zile de răsfăţ, dar eu zic că merită. Ne vom petrece Crăciunul într-o zonă montană, cu multă zăpadă”, ne-a mărturisit Mihai P.

 

Sinaia şi Predeal, pe lista destinaţiilor preferate de craioveni

 

La Sinaia şi Predeal, preţurile sunt la fel de piperate, însă pentru iubitorii de natură şi de sport de iarnă, orice investiţie reprezintă o reuşită şi multă distracţie.

,,Vom pleca în gaşcă, cu trenul. Va fi destul de obositor drumul până la Predeal, dar eu zic că se merită. Suntem 15 persoane. Vom petrecere Crăciunul acolo şi încă vreo două zile după Crăciun. Noi am plecat pe cont propriu. Cheltuielile ne-au ajuns undeva la 1.150 lei de persoană. Avem totul inclus. Vom fi cazaţi la o căbănuţă, unde mergem aproape în fiecare an. Va fi distracţie maximă!”, ne-a povestit Ionuţ.

 

În schimb, odată ce alegi o destinaţie în afară ţării, preţurile încep să crească din ce în ce mai mult. Pentru şapte zile în Austria, sumele pornesc de la 300 de euro, ceea ce reprezintă doar cazarea la un hotel de două stele. În Franţa, preţurile pornesc de la aproximativ 400 euro/persoană, pentru şapte zile, iar în Italia preţurile pot porni chiar şi de la aproximativ 200 euro.

,,Am ales să ne petrecem în acest an Revelionul într-o zonă care pentru mine înseamnă foarte mult, mă întorc într-un loc unde mi-am petrecut studenţia. Este vorba de Franţa, mai exact în Paris. Vom fi cu toţii în noaptea dintre ani. Parisul este destinaţia mea preferată în orice moment al vieţii. Pentru trei persoane am plătit în jur de 1.000 de euro, all inclusive, pentru cinci nopţi”, ne-a povestit Irina C.

 

Revelionul la 30 Grade +

Nici cei care preferă destinaţiile exotice nu au fost ocoliţi de oferte în acest an. O vacanţă de şapte nopţi în Emiratele Arabe poate porni de la 420 euro/persoană şi poate ajunge şi la 900 euro/persoană. Pentru o destinaţie şi mai exclusivistă decât Dubai-ul, românii pot opta pentru Insulele Mauritius, unde preţurile pentru o cazare de şapte nopţi pornesc de la 1200 euro/persoană.

 

Tot acasă e mai bine….

Pentru cei care nu-şi permit o vacanţă de Revelion, dar nici acasă nu doresc să stea, există cluburile şi restaurantele din oraş. Fie că sunt de lux sau de cartier, restaurantele şi barurile se vor umple în noaptea dintre ani, aducând sume frumuşele în buzunarele patronilor. Dacă cineva nu s-a hotărât încă unde va petrece în noaptea de Revelion, trebuie să se decidă cât mai repede! Aproape toate locurile din baruri, puburi sau restaurante sunt deja rezervate, iar oferta este din ce în ce mai limitată. Tot ce trebuie să ştiţi este că ofertele pentru noaptea dintre ani încep de la 100 lei de persoană. Acestea le puteţi găsi la micile baruri de cartier.

Cei care doresc să aibă parte de un meniu sofisticat sau tradiţional trebuie să scoată din buzunar chiar şi până la 360 de lei, de persoană. Din meniurile alese nu lipseşte peştele, dar nici fructele de mare sau muşchiuleţul de porc.

La polul opus se află barurile de cartier sau puburile care le oferă clienţilor aperitiv rece şi pizza pentru 100, maxim 150 lei. Cu toate acestea, tinerii dau iama în astfel de localuri, deoarece până la urmă distracţia contează mai mult şi meniul mai puţin.

În plus, din meniurile sofisticate nu lipsesc nici preparatele surpriză, pregătite cu multă grijă de cei mai iscusiţi bucătari, după cum se întrec în oferte cele mai mari restaurante din Bănie.

Mai mult de atât, localurile proaspăt deschise în Centrul Istoric al Băniei se întrec în organizarea celei mai frumoase nopţi dintre ani. Preţurile sunt pentru buzunarul fiecăruia, problema este că locuri disponibile nu prea mai există. Majoritatea tinerilor au planificat deja unde vor petrece Revelionul în acest an. Cei ce nu şi-au făcut nici un plan până acum, ar trebui să se grăbească, deoarece ofertele s-au cam epuizat.

 

 

 

Politica