luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

16 patroni de baruri şi cafenele, amendaţi

Peste o mie de amenzi au fost date de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în construcții, Afișaj stradal și Activitate comercială societăţilor care derulează activităţi în Craiova, în perioada 29.06.2015 – 17.11.2015. Poliţiştii locali au desfăşurat activităţi de verificare a acordurilor/autorizațiilor de funcționare emise de Primăria Municipiului Craiova agenților economici, precum și verificări privind legalitatea schimbării destinației spațiilor din locuință în spații de alimentație publică

Au fost verificate în total 2.127 societăți comerciale, dintre acestea 314 societăți având ca obiect de activitate alimentația publică.

Au fost aplicate 1189 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 144.300 lei societăților comerciale care iși desfășoară activitatea fără a deține acord sau autorizație de funcționare emise de către Primăria Municipiului Craiova sau pentru faptul că acestea nu erau vizate pentru anul în curs în momentul efectuării controlului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Datorită faptului că în momentul efectuării controlului, reprezentanții societăților comerciale verificate nu au putut prezenta documentele solicitate la fața locului, un număr de 568 administratori sau imputerniciți ai acestora au fost invitați la sediul Poliției Locale a Municipiului Craiova pentru clarificarea situației existente.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiștii locali în perioada menționată, reprezentanți ai unui număr de 1456 societăți comerciale, s-au adresat direcției de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, în vederea obținerii acordului/ autorizației de funcționare pentru activitatea desfășurată sau avizării acestora pentru anul în curs, acestea fiind obținute în perioada dispusă de Poliția Locală a Municipiului Craiova.

Menționăm că un număr important de cereri pentru obținerea acordului/ autorizației de funcționare, se află la compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, în procedură de emitere.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplină în construcții au desfășurat acțiuni privind verificarea legalitătii executării lucrărilor de constructii in vederea schimbării destinatiei spatiilor din locuință în spații de alimentație publică (baruri, restaurante si alte activităti de servire a băuturilor pentru consumul imediat in incintă) .

S-a efectuat control la agentii economici cu activități precizate de COD CAEN în a căror suprafață utilă există posibilitatea participării unui număr mare de consumatori”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Locală Craiova.

Au fost verificate 34 de baruri, restaurante şi cafenele şi s-a constatat că în cazul a 16 dintre acestea, proprietarii spaţiilor nu dețineau documentele legale necesare și au fost sancţionati contraventional, cu amenzi in valoare totală de 62.500 lei

12 proprietari, au fost invitați, în perioada următoare, la sediul Poliției Locale, pentru verificările prevăzute de legislația în vigoare.

“Menționăm că, situația constatată de către polițiștii locali, în urma controlului efectuat, a fost adusă și la cunoștința Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltenia” al județului Dolj”, a mai precizat Poliţia Locală.

Politica