duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Corupţie la Poliţia de Frontieră

S-au compromis pentru peşte şi alcool.

Şeful Serviciului Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, comisar șef de poliție Ionuţ Damian, şi adjunctul șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat, comisar șef de poliție Costel Simion, au fost reţinuţi de procurorii DNA.

Ionuţ Damian este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influență, iar Costel Simion este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mit şi cumpărare de influență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alături de ei a fost reţinut şi Ovidiu Cotoi, agent de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, acuzat de dare de mită.
Acesta din urmă a fost cercetat administrativ, şi ca să scape mai uşor, şefii lui i-au cerut peşti şi whisky.
“În toamna anului 2015, inculpatul Simion Costel în calitate de adjunct al șefului Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, i-a solicitat inculpatului Damian Ionuț, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să-și îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activității de serviciu a agentului de poliție Cotoi Ovidiu Florinel din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut.
În urma efectuării “cercetării” respective, inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel i-a fost aplicată o sancțiune simbolică, deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată.
În ziua de 11 noiembrie 2015, pentru a “recompensa” activitatea desfășurată de şeful lor, inculpatul Simion Costel i-a solicitat în mod direct agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare inculpatului Damian Ionuţ, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu.
Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord.
Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei pești și o sticlă de whisky 0,7 l”, arată DNA.

Acuzaţiile nu se opres aici. Pe de altă parte, arată procurorii, inculpatul Simion Costel a promis și oferit inculpatului Damian Ionuț bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și posibil și alte aspecte privind propria carieră.
“La data de 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparţinând lui Simion Costel au fost găsite de procurorii anticorupţie bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, inculpatului Damian Ionuț, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre ei”, ma arată DNA.

Cei trei vor fi prezentaţi sâmbătă Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

spot_img
spot_img

Politica