vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un minor din Băilești urmărit internațional a fost prins

Un minor de 16 ani din Băilești a fost preluat din aeroportul Otopeni de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj. Acesta a fost extrădat de autoritățile judiciare din Italia. Era urmărit general din data 29.06.2015, întrucât se sustrăgea sentinţei emise de Judecătoria Craiova pentru furt din societăţi comerciale, fiind condamnat 1 ani şi 6 luni internare într-un centru educativ. 

De asemenea, minorul era urmărit internaţional din data 11.08.2015, fiind arestat de curând în Italia. Ajuns în Craiova, D.I., a fost preluat de poliţişti din cadrul Compartimentului de Investigaţii Criminale Băileşti şi încarcerat la Centrul de Reeducare Buziaş.

În primele 9 luni 2015, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, cu precădere cei pregătiţi în identificarea şi prinderea persoanelor urmărite, au desfăşurat nu mai putin de 34 de acţiuni.

În urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Doljeană au fost identificate 271 persoane pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată, sau erau căutaţi de autorităţile judiciare din alte state europene.

Poliţiştii au colaborat, în permanenţă, cu Biroul Naţional Interpol şi au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, au fost executate 23 misiuni de extrădare a persoanelor pe numele cărora se emiseseră mandate europene de arestare şi au fost reţinute sau arestate în aceste ţări, dar şi 13 misiuni de escortă a persoanelor urmărite în temeiul legii care au fost depistate în alte judeţe, în special în punctele de trecere a frontierei.

Cele 271 de mandate au fost emise de instanţele de judecată, după cum urmează:

  • 153 mandate de executare a pedepselor închisorii;

  • 49 mandate de arestare preventivă;

  • 49 mandate de arestare europene;

  • 20 sentințe penale de internare.

 

 

 

spot_img
spot_img

Politica