marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adoptă un liceu, un succes pentru Liceul Tehnologic Auto

Asociaţia ROI şi Şcoala de Valori, împreună cu comunitatea de afaceri craioveană și Liceul Tehnologic Auto derulează proiectul ,,Adoptă un liceu’ încă din anul 2013. Proiectul „Adoptă un liceu” propune creșterea calității educației prin cunoașterea de către elevi a pieței muncii, în domeniul lor de pregătire. Joi a avut loc ZIUA PROIECTULUI ADOPTĂ UN LICEU- Liceul Tehnologic Auto. Cu această ocazie elevi din 12 școli generale au cunoscut oferta educațională a Liceului Tehnologic Auto și dacă își doresc pe viitor să urmeze aici ciclul liceal. Pe parcursul derulării proiectului, în Craiova, elevii Liceului tehnologic Auto au efectuat practică la diverse firme de profil din localitate, iar o parte dintre ei au fost angajați în urma acestei colaborări. De asemenea elevii au fost meditați de către studenții Universității din Craiova pentru o mai bună pregătire la examenul de bacalaureat. În plus au mai avut loc probe de îndemânare conducere auto, competiții sportive. În același timp, s-au acordat premii participanților la activități și s-a lansat ZIARUL ȘCOLII intitulat PROSPECT – Actualitatea LTA (bilunar al elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Auto). 

 

„Adoptă un liceu este proiect național inițiat la nivel național de Asociația ROI și Școala de Valori București cu sprijinul Ministerului Educației, implementat în școala noastră din octombrie 2013. Presupune o strânsă colaborare între școală și mediul de afaceri, operatorii economici care doresc pregătirea forței de muncă calificate ca elevii noștri de astăzi să fie viitori angajați de mâine ai firmelor.Astăzi a fost o acțiune de amploare, am invitat 12 școli generale, elevi de clasa a VIII-a care ar urma și sigur în urma vizitei și a tot ceea ce au văzut în școala noastră să aleagă dacă calificările, meseriile din școala noastră li se potrivesc.Au avut posibilitatea să exerseze, au experimentat pe mașini, prelucrat mașini unelte, au văzut dotarea din școala noastră”, a declarat prof. Viorica Cârstea, director adjunct Liceul Tehnologic Auto (coordonator proiect).

 

Această activitate se dorește a fi un exemplu de bună practică în sensul colaborării instituțiilor de învățământ tehnologic cu agenții economici și, totodată, o excelentă oportunitate de dezvoltare a unor proiecte similare în direcția creșterii calității învățământului tehnologic doljean. În plus, se are în vedere corelarea ofertei școlare cu cererea de pe piața forței de muncă și promovarea calificărilor cu cea mai mare căutare în rândul agenților economici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Au fost 9 mini proiecte în cadrul acestui proiect mare. Elevii au posibilitatea și să se mediteze la disciplinele unde au cunoștințe mai puține, este implicată și Universitatea din Craiova, studenții care să ajute elevii , sunt operatorii economici care ne asigură pregătirea instruirii practice. Fac practică, sunt tutori de practică din instituții care se aplică activ în pregătirea elevilor”, a adăugat prof. Viorica Cârstea, director adjunct Liceul tehnologic Auto (coordonator proiect)

La nivel național există 5 licee care au implementat acest proiect. Proiectul se desfășoară până în 2016.

 

 

Rezultate proiect

 

„Firmele au dotat atelierele  școlii, s-au implicat în repararea, condiționarea mașinilor. Au fost activități de dezvoltare personală a elevilor, susținute de reprezentanții celor două ONG-uri. În urma proiectului, am avut absolvenți care au fost angajați, circa 20 elevi angajați”, a mai adăugat directorul adjunct.

Politica