duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Le-au luat galbenii țiganilor

Aur, bijuterii, mașini, bani și alte bunuri au fost confiscate de la țiganii care s-au trezit ieri cu poliția la ușă. Opt persoane au fost reținute de polițiști.

52 de percheziții au făcut polițiștii de la IPJ Mehedinți, în județul lor, dar și în Dolj, Gorj, Olt, Caraş-Severin, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Hunedoara, Sălaj şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro.

Descinderile au fost făcute la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane. 46 de mandate de aducere la audieri au fost puse în aplicare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 monezi din aur, 4 autoturisme în valoare de peste 50.000 de euro, bunuri mobile în valoare de 5.000.000. de lei, documente contabile, bijuterii de aproximativ 40.000 de lei precum şi diferite sume de bani.

“Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) a 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

40 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, opt dintre acestea fiind reţinute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu propunerea corespunzătoare”, potrivit IGPR.

Politica