luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Calendarul examenului de definitivat pentru anul viitor

Calendarul examenului de definitivat pentru anul viitor s-a publicat în Monitorul Oficial. Candidații înscriși la acest examen vor avea ca dată limită pentru încheierea inspecţiilor la clasă 17 iunie 2016, urmând ca pe 4 august, să susţină proba scrisă.

Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei, iar nota obţinută la proba scrisă este considerată nota de la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, informează realitatea.net.

Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ, transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratul şcolar, verificarea şi avizarea acestora au loc până pe 20 noiembrie. În perioada 23 noiembrie – 18 decembrie au loc înregistrarea candidaţilor în aplicaţie şi înştiinţarea acestora cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere. Candidaţii trebuie să facă, până pe 17 iunie, inspecţiile la clasă. Proba scrisă are loc pe 4 august. Candidaţii vor afla rezultatele parţiale pe 11 august, iar cele finale, după contestaţii, pe 18 august. Absolvenţii de studii care nu erau acreditate sau autorizate în momentul înscrierii la facultate pot susţine examenul de definitivare în învăţământ începând cu sesiunea 2016, chiar dacă au depăşit vechimea prevăzută de lege, potrivit unei modificări a metodologiei publicată vineri, 2 octombrie, în Monitorul Oficial, potrivit aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Candidaţii care depăşesc vechimea prevăzută de lege pentru înscrierea la examenul naţional de definitivare în învăţământ, din cauza restricţionării accesului la examen ca urmare a faptului că specializările/programele de studii absolvite nu au fost acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu în baza unei hotărâri a Guvernului la data înscrierii la facultate, se pot înscrie la examen începând cu sesiunea 2016. În această situaţie, în calculul vechimii efective la catedră în condiţiile prevăzute la articolul 11, alineatul (1) şi (2) din metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 4.802/2014, nu se include perioada în care accesul la examen a fost restricţionat”, se arată în document.

Foto:bzi.ro

Politica