joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De patru ori mai mulți elevi în învățământul profesional

Numărul elevilor înscriși în învățământul profesional este în creștere. 

Potrivit ministrului, dacă în anul școlar 2012 — 2013 erau 12.000 de elevi în învățământul profesional, anul școlar trecut numărul acestora a fost de 47.600, "iar pentru anul școlar curent este estimat un număr suplimentar cu circa 20.000 de elevi care intră în învățământul profesional", a declarat Sorin Cîmpeanu.

În opinia ministrului, creșterea interesului elevilor pentru învățământul profesional s-a datorat, în primul rând, unei implicări crescute a companiilor în a furniza locuri de practică pentru elevi, anul trecut peste 5.500 de companii, de la IMM-uri până la mari firme, fiind parte activă în pregătirea profesională a elevilor, informează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Ne dorim ca învățământul profesional să nu mai fie privit ca o rută a eșecului. Asta s-a întâmplat până acum și din păcate s-a întâmplat și cu concursul colegilor noștri cadre didactice, s-a întâmplat cu concursul părinților, s-a întâmplat cu concursul multor factori și această schimbare a mentalității cred că este extrem de importantă", a mai spus Cîmpeanu, citat de Agerpres.

El a reiterat faptul că susținerea dezvoltării învățământului profesional este o prioritate absolută a Ministerului Educației și Cercetării Științifice, dar și una personală.

Politica