sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bruxellesul și Berlinul vor o „suprataxă europeană”

Guvernul german și Comisia Europeană doresc înființarea unei taxe europene excepționale, destinată să finanțeze gestionarea crizei refugiaților, relatează sâmbătă presa germană, în timp ce Berlinul dezminte informația, potrivit AFP, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, în marja adunării generale FMI-Banca Mondială, Berlinul și Bruxellesul au evocat majorarea resurselor la bugetul european cu ajutorul unui impozit special, care ar putea lua forma unei suprataxe la carburant sau TVA, potrivit cotidianului german Suddeutsche Zeitung. 

Acest sistem ar fi inspirat din modelul de susținere "Soli-Zuschlag" al germanilor din vest pentru cei din est, după Reunificarea Germaniei, în 1990. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sumele astfel adunate ar putea fi trimise spre țări precum Spania, Italia, Bulgaria sau Grecia, pentru o securizare mai bună a frontierelor lor. Acești bani ar putea fi utilizați, de asemenea, în afara Europei, pentru a îmbunătăți condițiile de primire a imigranților în țări "sigure" din vecinătatea UE, precum și condițiile de viață din țările de origine. 

Însă, aceste informații sunt dezmințite de Berlin. "Noi nu dorim nici majorarea impozitelor în Germania, nici introducerea unui impozit la nivelul UE", a declarat sâmbătă dimineața, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert. 

Săptămâna aceasta, imigranți au sosit în număr și mai mare în Grecia, unde se înregistrează deja câte 7.000 de refugiați nou-sosiți pe zi. La rândul său, Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de persoane în 2015, cifră mult mai mare decât cele avansate de autorități, a afirmat luni cotidianul german Bild, citând un "document confidențial", informație pe care guvernul federal nu a confirmat-o de asemenea. 

Foto:timpolis.ro

Politica