sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia și SUA cooperează

Militarii ruși și americani pregătesc un document privind cooperarea forțelor lor aeriene în operațiuni împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a anunțat marți ministrul-adjunct al apărării din Rusia, Anatoli Antonov, potrivit agenției de presă TASS, informează Agerpres.

'Spre regretul nostru, americanii reduc deocamdată cooperarea noastră doar la probleme tehnice de cooperare între piloții noștri în timpul realizării misiunilor corespunzătoare. Americanii ne-au transmis un document asupra căruia lucrăm. În cadrul Statului Major General (al armatei ruse) acest document a primit, în principiu, sprijin și lucrăm asupra conținutului său', a spus Antonov, citează Agerpres.

Ministrul-adjunct al apărării a subliniat că acest document va fi util atât coaliției împotriva grupării SI, cât și Ministerului Apărării al Rusiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anterior a fost anunțat că la 1 octombrie reprezentanți ai ministerelor apărării rus și american au discutat în regim de conferință video despre utilizarea în siguranță a aviației în Siriei. Ministerul Apărării al Federației Ruse a subliniat că discuțiile au avut loc 'în cheie constructivă', în timp ce Pentagonul a calificat aceste consultări ca fiind 'profesionale și cordiale'.

Foto:incont.stirileprotv.ro

 

Politica