miercuri, mai 22, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Primarul din Crușeț, definitiv incompatibil

Primarul comunei Crușeț, Viorel Drăgușin, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Astfel că, Drăgușin va rămâne fără fotoliul de primar.

ANI l-a declarat incompatibil la sfârșitul lui 2013, pentru că a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Cruşeţ şi cea de comerciant persoană fizică. În plus, ANI a arătat că în perioada 23 noiembrie 2010 şi 30 septembrie 2013, a fost reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L.

Edilul a atacat decizia în instanță, dar a pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Respinge recursul declarat de Drăguşin Viorel împotriva Încheierii din 14 ianuarie 2015 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia ÎCCJ.

Edilul susține însă că hotărârea instanței supreme nu este cea definitivă

„Doamne, mai aveau un pic şi îmi emiteau decizia de suspendare. Vuieşte lumea în sat, mă sună oamenii. Nu are nicio legătură ce s-a întâmplat la Înalta Curte cu procesul de la Curtea de Apel Craiova, se judecă pe fond. Este strigător la cer. Este o greşeală”, a spus Viorel Drăguşin pentru postul TV Sud, citat de radiotargujiu.
Mai mulți aleși locali din Gorj au probleme cu ANI, însă cel mai sonor nume este cel al președintelui Consiliului Județean, Ion Călinoiu.

Potrivit ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, întrucât a avut simultan şi alte calităţi. Astfel, acesta a fost expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (C.N.D.I.P.T.), în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social / expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 01 iunie – 31 iulie 2013.

De asemenea, șeful CJ Gorj nu a menționat în declarațiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 și 12 iunie 2014 veniturile obținute în baza contractelor încheiate între acesta și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Astfel, spun inspectorii ANI, „au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații”.

Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Mâine se judecă cererea acestuia împotriva raportului ANI.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

Politica