sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Alertă în Vâlcea! Scurgeri de gaze, oameni evacuați

UPDATE: Conducta a fost oprită și nu mai există scurgeri. În total au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuințe, pe o suprafață de cca 800 de mp. Traficul rutier a fost reluat și se lucrează pentru repunerea în funcțiune a conductei.

„Conducta de gaz a fost oprită (conductă medie, nu magistrală) și nu mai există scurgeri de gaze.
La ora 11:44 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare și protejarea populației din zona evenimentului.
În total au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuințe, pe o suprafață de cca 800 de mp. Traficul rutier a fost reluat și se lucrează pentru repunerea în funcțiune a conductei.
Pompierii militari continuă să asigure măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor la locul intervenției echipelor de specialitate ale DISTRIGAZ, până la remedierea totală a situației. Conducta este posibil să fi fost atinsă de un tractor”
, au transmis pompierii vâlceni.

Avarie la o conductă de gaze din localitatea Mihăești, Vâlcea. Pompierii vâlceni au intervenit de urgență deoacere sunt scurgeri de gaze. Mai mulți oameni au fost evacuați din locuințe. Conducta este posbil să fi fost atinsă de un utilaj agricol, spun pompierii vâlceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

___

„Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Mihăești.
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Punctului de Lucru Bunești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.
Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată (fisura este la o conductă magistrală). A fost anunțat de urgență Distrigaz.
Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă”
, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea.

Echipajele efectuează măsurători pentru a stabili riscul de explozie. La locul evenimentului au ajuns și reprezentanți ai DISTRIGAZ.

Revenim!

Politica