vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Comisia de Acreditare vine la SJU Vâlcea

Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea este încă neacreditat de Ministerul Sănătății, însă managerul unității medicale este optimist că va obține documentul.

La începutul lunii august, la Spitalul Judeţean s-a înfiinţat o structură de management care n-a făcut altceva decât să se ocupe de documentele necesare, notează viațavalcii.ro. „Noi ne-am creat, începând cu 1 august, o structură de management şi este formată din cinci oameni: un medic, Letiţia Badea; o asistentă, Adela Necşuloiu, un economist, Camelia Istrătescu; un jurist, Florin Vlădescu şi sper să avem, în curând, şi om de specialitate. Este Ordinul 975 din 2012 care prevede înfiinţarea acestei structuri de management şi cred că suntem unul din primele spitale din ţară care am înfiinţat-o, fiindcă majoritatea spitalelor au preferat să facă contract cu firme de consultanţă”, potrivit managerului Dan Ponoran în aceeaşi conferinţă de presă.

Astăzi, Comisia de Acreditare este așteptată la Vâlcea, iar până pe 2 octombrie va lua o decizie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt peste 2.000 de indicatori pe care noi trebuie să-i avem, începând cu chestionarul de satisfacere al pacientului şi circuite. Totul se bazează pe documente pe care noi trebuie să le avem, urmând apoi să le punem în aplicare. Această acreditare nu se face doar acum. Legea 95 pe 2006 spune că, la cinci ani, acest proces se repetă. Există patru etape pe care le putem obţine în urma acestei proceduri. Primul şi cel mai bun este cel de acreditare completă, al doilea este cel de acreditare cu încredere ridicată, al treilea cu acreditare scăzută şi al patrulea de neacreditare. Într-adevăr, neacreditarea ar fi un lucru tragic, pentru că ar presupune imposibilitatea de a mai încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar eu zic că vom obţine unul din primele trei, iar eu sper să fie primul, cel de acreditare completă”, a precizat managerul Dan Ponoran, pentru sursa citată.

Spitalele din întreaga țară trebuie să obțină acreditare până în luna iunie a anului viitor.

 

 

Politica