joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amanta decedatului a făcut o mărturie mincinoasă

A fost arestat preventiv pentru crimă din cauza unor mărturii făcute de amanta victimei. Un gorjean din satul Socu, comuna Bărbătești, a fost timp de nouă luni suspect de crimă. Două femei, una din ele fiind amanta victimei a spus că l-a văzut pe Constantin Mornea, cel suspectat de crimă, chiar lângă bărbatul mort, căzut pe drum.

În urmă cu doar câteva zile, Constantin Mornea a primit decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, scrie adevarul.ro. Acesta a fost absolvit de vină.

Dosarul penal în care era cercetat pentru uciderea vecinului său, Dan Cojocaru, de 40 de ani, a fost clasat şi, astfel, a scăpat de toate acuzaţiile. Polițiștii sunt de părere că nu a fost vorba de un omor, ci că bărbatul a fost victima unui accident rutier, iar şoferul a părăsit locul faptei. Bărbatul a murit în noaptea de 2/3 decembrie 2014. A fost găsit în stradă, cu mai multe leziuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După numai câteva zile, două martore, care obișnuiau să consume frecvent alcool, au făcut anumite declarații. Acestea au spus că l-au văzut pe Constantin Mornea lângă victimă.

În plus, concubina mortului a spus că Mornea era amantul ei, cu toate că era cu 20 de ani mai tânăr şi s-ar fi răzbunat pe victimă, mai arată adevarul.ro. După aceste mărturisiri, acesta a devenit principalul suspect, fiind şi arestat. Bărbatul a spus că este nevinovat, trecând și testul poligraf, chiar și soţia acestuia a susţinut cu tărie că în noaptea respectivă a fost mereu cu ea acasă.

După o săptămână de la arestarea preventivă, Mornea a fost eliberat.    Procurorii au ajuns din nou la varianta uciderii din culpă.

„Procurorul a adoptat soluţia clasării cauzei privind infracţiunea de omor, reţinând că aceasta nu a fost comisă. Prin aceeaşi ordonanţă, procurorul a dispus trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti competent pentru a soluţiona dosarul privind săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, reţinându-se că decesul s-a datorat unui accident de circulaţie“, a spus Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.  

Chiar dacă a fost declarat nevinovat Constantin Mornea a trăit cu inima îndoită.

 

Au mințit pentru o sticlă de țuică?

 

Scandalul nu se încheie aici. Bărbatul spune că cele două femei care l-au acuzat de crimă ar spune orice doar ca să procure băutură.

Mornea spune că concubina bărbatului decedat s-ar fi supărat pe el pentru că nu i-a lăsat băutura rămasă de la pomană.

„Nouă luni de zile am stat cu teama în suflet că vin şi mă cheamă iar la anchetă sau că îmi bagă şi nevasta. Am primit vestea că sunt suspect de crimă foarte greu. Nu mai am putere să mă bucur, pentru că nouă luni de zile am dus crima în spate. Am fost luat nevinovat. Mi-au cerut mereu să recunosc crima. Caragea (n.r. – fostul şef al Poliţiei Gorj) a intrat noaptea peste mine în arest şi să recunosc crima că rămân la jumătate. Probele au fost două martore, care pentru o ţuică declară orice. Cred că motivul pentru care concubina m-a atacat a fost că nu i-am lăsat băutura de la pomană. Am lăsat-o la cineva ca să-i dea pentru şase săptămâni. Am auzit că mă înjura. Noi credeam că e vorba de accident de maşină. Eu puneam rămăşag că poliţia îl prinde pe autor într-o săptămână. Mi s-a băgat o crimă, nu altceva. Rudele m-au condamnat. Eu am cheltuit bani şi timp. Sper să plătească cineva. Eu am vrut să mă omor în arestul poliţiei. Copiii mei s-au închis. Sunt priviţi foarte rău. Toată lumea se uita la mine ca la un criminal. Eu am îmbătrânit cu zece ani”, spune gorjeanul.

 

Dosare penale pentru mărturie mincinoasă

 

Cele două martore, concubina celui decedat şi o altă prietenă de-a acesteia s-au ales cu dosare penale pentru mărturie mincinoasă. Avocata gorjeanului ţinut o săptămână în arest preventiv spune că, pe tot parcursul anchetei, bărbatul nu și-a găsit un loc de muncă, iar soţia acestuia a ajuns pe masa de operaţie, din cauza stresului suferit.  
 

 

sursa foto: adevarul.ro

 

Politica