vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Antreprenoriatul, scos la tablă

Universitatea din Craiova a găzduit, vineri, a treia ediţie a Conferinţei Afaceri.ro Craiova. Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, JCI Craiova, ARIES România, APEC şi Arhipelago au organizat evenimentul ce a oferit tinerilor antreprenori şi studenţilor prezenţi, posibilitatea de a descoperi noi orizonturi ale mediului de afaceri din regiunea Olteniei.

De-a lungul celor câteva ore, cei prezenţi în băncile sălii de curs, au asistat la cinci sesiuni în cadrul cărora s-au dezbătut diverse subiecte.

Prima sesiune, numită Cultură şi Afaceri a fost susţinută de Dan Daşoveanu, viceprimar al Municipiului Craiova. Acesta a vorbit despre candidatura oraşului Craiova la statutul de Capitală Europeană a Culturii 2021, dar şi influenţa acesteia asupra mediului de afaceri local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Pregătirea unui municipiu pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii este o oportunitate pentru a genera beneficii culturale, sociale şi economice considerabile şi contribuie la regenerarea urbană, la schimbarea imaginii oraşului şi la creşterea vizibilităţii profilului său la scală internatională.

Potrivit unui studiu realizat în 2014, de către Uniunea Europeană, alegerea unui oraş capitală a culturii serveşte drept catalizator pentru dezvoltarea culturală şi transformarea oraşului”, a spus viceprimarul Craiovei în deschidera discursului său.

Tot acesta a mai spus despre oraş că este ,,ca o fotografie nedevelopată, oamenii trebuie să vadă şi să descopere”. Astfel un mijloc de îmbinare a culturii cu afacerile fiind turismul, care, spune viceprimarul, va creşte considerabil după câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Următoarea sesiune pe lista conferinţei a fost Finanţare.ro, în cadrul acesteia au luat cuvântul speakeri din domeniul surselor de finanţare a afacerii precum Bebe – Viorel Ionica, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii informaţionale, Eugen Scarlat, din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetărilor, Mihai Ghinea, dar şi Gabriel Vlăduţ.

Bebe – Viorel Ionica le-a explicat tinerilor prezenţi inportanţa existenţei unui mijloc de comunicaţii şi de informare. Acesta a mai spus că există un proiect legat de securitatea cibernetică ce urmează să fie dezvoltat pentru crearea unor centre de testare a tot ceea ce înseamnă hardware şi software.

Conferinţa a continuat cu sesiunea Antreprenoriat IT în care speakerii au prezentat celor din sală poziţionarea antreprenoriatului IT pe pieţele internaţionale, IT şi globalizare. A mai fost o sesiune de networking şi apoi ultima sesiune, Voluntar.ro, dedicată asociaţiilor care doresc să îşi prezinte oportunităţile de voluntariat şi de sprijin pentru tineri. Despre aceste lucruri au vorbit Cătălin Zamfir – oportunităţi de investiţii în Craiova, dar şi Claudia Rădulescu din partea AIESEC Craiova.

Conferinţa a avut drept scop expunerea în faţa tinerilor antreprenori şi a studenţilor viziunea administraţiei locale privind dezvoltarea şi atragerea de finanţări, parteneriatele care se creează şi care s-au creat cu scopul de a atrage finanţări în regiunea Olteniei. S-au expus de altfel şi legăturile care se pot crea în mediul de afaceri.

 

Politica