sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Tripletele abandonate în spital au ajuns într-un centru de plasament

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi a anunţat, ieri, că cele trei fetiţe născute în Drobeta Turnu Severin se află în prezent în plasament în regim de urgenţă la Centrul de primiri de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din cadrul Complexului de servicii sociale pentru copilul preşcolar.

Specialiştii direcţiei evaluează acum situaţia celor trei copii şi a familiei naturale, urmând ca după finalizarea acestor demersuri să se stabilească măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Reamintim că fetiţele au fost abandonate de mama lor, în maternitatea Drobeta Trunu Severin, imediat după naştere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mama are 34 de ani şi acasă o aşteptau alte trei fete, astfel că a considerat că nu le poate creşte şi pe cele mici. Cadrele medicale din Maternitatea din Drobeta Turnu Severin le-au îngrijit, le-au cumpărat chiar scutece, iar în scurt timp vor fi duse la centrul de plasament din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi.

Cele trei fetiţe, care au primit numele de Cristina, Alexandra şi Isabela, au venit pe lume în data de 29 august. Potrivit cadrelor medicale, sarcina mamei a fost una fără probleme, naşterea a fost una normală, dar mama le-a părăsit câteva zile mai târziu, motivând că nu are posibilităţi financiare să le întreţină, astfel încât au rămas în grija asistentelor din cadrul Secţiei Nou-Născuţi a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Întrucât au avut greutate mică, fetiţele au fost ţinute în Maternitate, la incubator, în momentul de faţă, doar una dintre ele având nevoie de astfel de îngrijire.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, de la începutul anului 2015, 25 de bebeluşi au fost abandonaţi după naştere, în Maternitate, numărul fiind în creştere în comparaţie cu anii trecuţi. În Maternitatea din Drobeta Turnu Severin nu s-au născut tripleţi în ultimii 20 de ani.

 

 

spot_img
spot_img

Politica