duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Speranțele rămân pentru retur

Baschetbaliștii de la SCM U Craiova au început cu stângul noul sezon. Formația antrenată de     Oliver Popovic nu a avut forța necesară să se impună în Sala Polivalentă din Bănie, marți seara, în manșa tur a rundei inaugurale a Cupei României. Craiova a întâlnit o grupare redutabilă, care se anunță un candidat serios la titlul național, CSM Steaua București, ce s-a impus în fața craiovenilor la opt puncte diferență, scor 71-79 (20-17, 15-23, 17-18, 19-21). După un start promițător de partidă, reușind să-și adjudece primul sfert, SCM U Craiova s-a stins treptat pe parcursul jocului și în celelalte trei parțiale, nu s-a mai regăsit la conducere. Totuși, diferența de scor nu este una mare și poate fi recuperată în returul de la București, care se va disputa mâine, de la ora 19.30. Cel mai bun jucător al craiovenilor în partida tur a fost Cătălin Burlacu, care a reușit să înscrie 22 de puncte, a recuperat de trei ori și a evoluat timp de 33 de minute și 54 de secunde. SCM U Craiova a jucat prin: Cătălin Burlacu (22 p), Milivoje Bozovic (16 p), Dorde Micic (16 p), Aaron Johnson (7 p), Marko Durkovic (5 p), Vlad Negoițescu (3 p), Bozo Durasovic (2 p), Andrei Damian, Cătălin Petrișor, Cezar Stănescu, Marius Ciotlăuș, Milos Grubor. De cealaltă parte, la CSM Steaua București au intrat: Titus Nicoară (16 p), Wilburn Amis (15 p), Aleksandar Rasic (15 p), Mihail Paul (6 p), Ionuț Drăgușin (6 p), Adrian Roșu (5 p), Marko Marinovic (5 p), Cooper Williams (4 p), Gerald Lee (4 p), Denis Ikovlev (3 p). 

Au ambiția calificării

Deși lucrurile nu au mers pe placul lor în meciul tur, craiovenii nu se demoralizează și au încredere că pot întoarce rezultatul în partida retur, de la București.“Am avut un debut greu, în fața unei echipe foarte bune a campionatului, care se va clasa cel mai probabil în primele patru echipe. Am început bine meciul, am avut o apărare agresivă, dar sub presiunea lor ne-am stins și am cedat. Ne așteptam la un început greu, este însă primul meci și le mulțumim suporterilor prezenți într-un număr mare la meci pentru că ne-au susținut pe tot parcursul partidei. Astăzi (n.r. marți) nu am putut mai mult, dar promitem că în retur vom da 180 la sută pentru a câștiga la București. Ne trebuie o agresivitate mai mare în apărare și atac. Să alergăm cât de mult și cât de repede putem. Sperăm ca, vineri, sorții să fie de partea noastră”, a declarat Vlad Negoițescu, jucătorul lui SCM Craiova. “Am făcut multe greșeli, nu am evoluat la potențialul maxim și asta ne-a costat. Diferența nu este mare, este de doar opt puncte, dar am făcut greșeli pe care dacă reușeam să le evităm cred că rezultatul ar fi fost altul. Mă bucură însă modul cum am jucat, am arătat dăruire, muncă. Șanse încă există, trebuie să ne concentrăm mai bine în retur”, a spus și Cătălin Burlacu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ionuț Drăgușin: “Este greu să joc împotriva Craiovei”

Fostul jucător al Craiovei, ajuns acum la Steaua București, a evoluat în Bănie din postura de adversar, iar huiduilele publicului nu au încetat să apară, de fiecare dată când Ionuț Drăgușin se afla în posesia mingii. “Este foarte greu să joc împotriva Craiovei. Am petrecut o perioadă frumoasă acasă și este greu când mă întorc în această sală. Ce cred oamenii e problema lor. Personal, a fost foarte greu. Mă bucur că jocul meu începe să meargă din ce în ce mai bine, dar aș fi dorit să nu joc împotriva Craiovei. Nu suntem calificați încă, mai avem de jucat partida retur. Craiova este o echipă foarte bună. Sper să aibă rezultate anul acesta și le doresc numai bine. Este posibil să mergem mai departe în Cupă, una din poziție de lucky-loser”, a declarat Ionuț Drăgușin. 
 

Politica