vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

“VERDE LA EDUCAŢIE PENTRU CIRCULAŢIE”

ACŢIUNE EDUCATIV – PREVENTIVĂ DESTINATĂ COPIILOR ŞI PĂRINŢILOR ÎN TOATE LOCAŢIILE S.C. LIDL. DISCOUNT SR.L. DIN JUDEŢUL VÂLCEA

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor grave de circulaţie a relevat faptul că, la nivel naţional, în primele 8 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-au înregistrat 290 accidente de circulaţie, în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta între 4-14 ani, în urma cărora a rezultat decesul a 18 copii şi rănirea gravă a altor 276 de copii.

Pentru menţinerea în continuare a trendului descendent, Direcţia Rutieră prin intermediul Serviciului Rutier Vâlcea a organizat în parteneriat cu S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. şi Agenţia Wave, sâmbătă, 19 septembrie, la toate locaţiile magazinului din judeţul Vâlcea respectiv: în Râmnicu Vâlcea magazinul LIDL de pe strada Tudor Vladimirescu şi magazinul LIDL de pe strada Dem Rădulescu precum şi în mun. Drăgăşani pe strada George Coşbuc, o acţiune educativ preventivă: „Verde la educaţie pentru circulaţie”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul acestei activităţi a fost în primul rând, de promovarea unui comportament rutier responsabil atât pentru părinţii, cât şi pentru copii şi în al doilea rând de conştientizarea copiilor asupra riscurilor la care se expun atunci când circulă pe drumul public, mai ales atunci când traversează strada fără să se asigure corespunzător. Elevilor le-au fost prezentate mai multe situaţii în care nu au fost respectate norme rutiere şi repercusiunile lor.

Cu acest prilej, tuturor persoanelor prezente, le-au fost reamintite principalele reguli de circulaţie destinate pietonilor, urmate de o secţiune teoretică privind recunoaşterea semnalizării rutiere, dar şi o secţiune interactivă în care copiii au avut ocazia să-şi pună în practică cunoştinţele teoretice pe un boardgame.

De asemenea, poliţiştii rutieri au distribuit peste 300 de flyere cu sfaturi rutiere, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

La finalul evenimentului, copiii au premiaţi de către parteneri pentru participarea la cest eveniment cu rechizite şcolare.

La aceste activităţi au participat peste 130 de copii din judeţul Vâlcea.

 

Politica