luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Programul Global Citizen, alegerea studenților cu inițiativă

Organizația studențească AIESEC, filiala din Craiova, a început în urmă cu două săptămâni promovarea programului de voluntariat internațional numit “Global Citizen”. Studenții au șansa de a se înscrie în program și de a da startul unei experiențe care le poate schimba și marca viața, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Studenții craioveni pot pleca prin acest program pentru o perioadă de 6-8 săptămâni într-o țară străină, unde vor lucra în cadrul unui proiect de voluntariat, în domenii diverse, cum ar fi, educație și cultură, organizat de filiala AIESEC din localitatea respectivă. Cazarea și una sau mai multe mese pe zi în funcție de proiectul pe care aplică, sunt asigurate de AIESEC din țara respectivă, facilitând financiar stagiul tânărului dornic de schimbare.

La începutul acestei luni, 3 studente, și membri AIESEC Craiova, au luat decizia de a profita de un astfel de stagiu, două din ele ajutate cu o bursă din partea organizației, în urma muncii și rezultatelor obținute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ca membru AIESEC, am întâlnit și interacționat cu mulți studenți din alte țări, iar acesta este motivul pentru care am decis și eu să plec într-un stagiu internațional de voluntariat. De ce China? Am vrut să cunosc o cultură nouă, cu totul diferită de ceea ce știam deja în Europa. Nu am fost deloc dezamagită, iar șocul cultural nu s-a lăsat așteptat. Încă de când am pășit pe pământ chinezesc am fost impresionată de amabilitatea oamenilor, care, deși majoritatea nu înțelegeau engleza, m-au ajutat bucuroși să găsesc drumul de la aeroport spre gară din Beijing pentru a ajunge în Changchun, provincia Jilin (nordul Chinei), unde locuiesc deja de o săptămână.

Viața într-o familie chinezească m-a facut să realizez cât de diferiți sunt oamenii, mentalitatea și stilul de viață la aproximativ 8000 de km distanță de casă. De la sistemul educațional, la mâncare, și până la modul în care oamenii interacționează, totul este nou și interesant pentru mine.

Scopul pentru care sunt aici este că împreună cu alți 4 internaționali din Egipt și Cambodgia să le explicăm elevilor de liceu din Changchun importanța mediului înconjurător și cum putem să îl protejăm. Green Power Now este un proiect despre ecologie, iar pentru realizarea cursurilor avem parte de tot sprijinul membrilor AIESEC din Changchun, studenți la Universitatea Jilin. De asemenea, înainte de fiecare lecție avem 20 de minute pentru a ne prezenta țara, să o facem cunoscută în rândul elevilor.

Mă aștept ca în urmatoarele 5 săptămâni să descopăr cât mai multe despre cultura și istoria chineză, să învâț cât pot de bine limba chineză, iar ca echipă, sa fim capabili sa influențăm liceenii chinezi, aducând impactul dorit.” spune Diana Diaconu, membru AIESEC și studentă la Universitatea din Craiova.

De un astfel de stagiu se pot bucura și alți studenți, completând un formular online pe www.aiesec.ro, urmând apoi să treacă printr-un proces de selecție.

 

Politica