marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mineri blocați în subteran în semn de protest

Numărul minerilor care s-au blocat în subteran, marți, în semn de protest, la Băița Plai, Bihor, a crescut de la 24 la 52.

Protestatarii, unii angajaţi la stat, alţii la firme particulare, cer undă verde de la autorităţi să exploateze minereuri. N-au mai scos nimic de un an şi le este teamă că minele se vor închide, iar ei vor rămâne fără serviciu.

Administratorul minei private a leşinat din cauza stresului din ultimele zile şi a avut nevoie de îngrijire medicală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Minerii care s-au blocat la adâncimi de mai bine de 200 de metri au trăit în ultimele patru zile în condiţii grele. Umezeala este foarte mare, temperatura nu trece de 8 grade Celsius, peste tot sunt băţi şi noroaie, relatează Digi24.

Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Resurse Minerale nu au răspuns solicitării minerilor de a negocia. Printr-un comunicat de presă de miercuri, reprezentanţii ministerului susţin că nu au primit documente care să ateste capacitatea tehnică şi financiară a firmei care a privatizat mina Băiţa Plai de a exploata zăcământul. De aceea nu vor să acorde licenţă de exploatare. Pentru aceste afirmaţii, reprezentanţii African Resources au cerut socoteală prefectului de Bihor, după ce acţiunile companiei au căzut la bursa din Londra, infotmează Digi24.

Foto:pressalert.ro

Politica