sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident de muncă la Cariera Lupoaia

La Cariera Lupoaia, s-a produs un accident de muncă, vineri, 21 august. Florin Pana, în vârstă de 43 de ani, lăcătuș mecanic, cu o vechime în profesie de 12 ani, a suferit un accident la degetele de la mâna stângă, în timp ce executa lucrări de înlocuire a unui element de șenilă, lucrare care nu necesită scule și dispozitive ce ar fi lipsit din dotarea formației de revizii, conform fișei tehnologice de lucru.

Salariatul a fost transportat, în maxim 20 de minute, cu o mașină cu tracțiune integrală, de la locul producerii accidentului până la ambulanța unității.

În urma investigațiilor medicale, s-a constatat că salariatul nu prezintă fracturi sau fisuri la degetele afectate, ci doar plăgi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent Florin Pana se află la domiciliu, ieșirea din spital a avut loc în aceeași zi, imediat după acordarea îngrijirilor medicale necesare.

CE Oltenia dezaprobă încercarea de manipulare a opiniei publice prin invocarea „lipsei sculelor necesare activitatii mecanice”, a „transportului deficitar din carieră” (la Cariera Lupoaia există 4 mașini care asigură transportul salariaților) și, inclusiv, prin acuzații de genul: „Un miner de la Lupoaia riscă să-și piardă mâna”.

Foto: vectords.ro

Politica