duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj: Un eliminat și sute de absenți la proba scrisă a bacalaureatului

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au luat startul luni. În județul Dolj au fost înscriși pentru sesiunea de toamnă 1.831 candidaţi. Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat la limba și literatura română a debutat cu incidente. S-au înregistrat 277 absenți din județ la această probă, iar un candidat de la Liceul de Transporturi Auto a fost eliminat din examen, fără oportunitatea de a mai participa la următoarele două sesiuni de bacalaureat. Candidatul a pierdut această șansă fiindcă i-a sunat telefonul în timpul examenului.

La primul subiect, elevii de la profilul Uman au avut de rezolvat cerințe pe baza textului „Preludiu de toamnă”, de Radu Stanca. La cel de-al doilea subiect, a trebuit să elaboreze, un text argumentativ despre utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice. La subiectul al treilea, aceştia au avut de redactat un eseu despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Absolvenții profilului Real au avut de rezolvat cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş. La subiectul al doilea au avut de elaborat un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare, iar la ultimul subiect, tinerii au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 26 august are loc proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 28 august 2015 să se desfășoare Proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 31 august vor fi afișate rezultatele (până la ora 12:00) şi se pot depune contestaţiile între orele 12:00 – 16:00.

Între 1-2 septembrie  se rezolvă contestaţiile, iar pe 3 septembrie 2015 sunt afişate rezultatele finale.

 

Politica