vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fabrica de bere „Alutus”, vândută pe bucăţi

Fabrica de bere "Alutus", un brand vâlcean care a făcut istorie în ultimii 40 de ani, va dispărea, în prezent lichidatorul judiciar scoţând la vânzare ultimele active ale societăţii, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, lichidatorul judiciar al SC Bere Alutus SA Râmnicu Vâlcea a anunţat vânzarea prin licitaţie publică la data de 28 august a mai multor instalaţii şi clădiri aparţinând fostei fabrici de bere, la un preţ care reprezintă 75% din preţul de reevaluare.

Printre altele, se vând corpurile de fabricaţie a berii, liniile tehnologice şi spaţiile de depozitare, cu valoarea de 1,18 milioane de lei, exclusiv TVA. Se vinde chiar şi centrala termică a fabricii de bere, pentru suma de 32.660 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După 1990, fabrica de berea a fost preluată de angajaţi, însă după anul 2000 societatea a întâmpinat probleme financiare şi ulterior a intrat în faliment.

În ultimii 25 de ani, scrie sursa citată mai multe branduri din judeţul Vâlcea care până în 1989 au creat istorie au dispărut fie prin faliment, fie prin preluare şi schimbare a numelui. Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului, cel mai vechi combinat din judeţ, a fost demolat, fabrica de încălţăminte Finca Drăgaşani a falimentat, fabrica de încălţăminte Vâlceana a intrat în faliment de asemenea. Nu în ultimul rând, celebrul club feminin de handbal "Oltchim Râmnicu Vâlcea" a fost declarat falimentar în urmă cu doi ani, după ce combinatul cu acelaşi nume a intrat în insolvenţă, mai notează AGERPRES.

 

 

 

Politica