sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Leuţii” au fuzionat cu Şoimii Ştiinţa Craiova

Fosta grupă de juniori născuţi în 2004 a FC Universităţii Craiova, care după desfiinţarea echipei a evoluat sub numele de Junior Craiova, a fuzionat în această vară cu o altă formaţie cu activitate exclusivă de juniori, Şoimii Ştiinţa Craiova, grupare ce este condusă de fostul jucător al Ştiinţei Mircea Papa.

Această decizie a fost luată după ce la finalul campionatului trecut mai mulţi părinţi şi-au luat copiii şi i-au dus la alte echipe, iar “leuţii” au rămas cu puţini jucători, insuficient pentru a forma un lot solid.

“Am decis că este mai bine aşa, să fuzionăm cu gruparea Şoimii Ştiinţa Craiova, pentru a încerca să facem o grupă puternică la 2004. Noi am rămas cu mai puţini copii la finalul sezonului trecut şi am considerat că asta este cea mai bună variantă. Îi mulţumim lui Mircea Papa pentru că ne-a primit alături de el”, a declarat Cătălin Gîrleşteanu, cel care de acum se va ocupa de grupa de 2004 a Şoimii Ştiinţa Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juniorii craioveni au acum şi un nou teren de pregătire, la ieşire din Craiova, pe centura nord, la fostul UFET. În curând, acolo se va construi o bază cu vestiare, duşuri şi toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii fotbalistice.

“Ne pregătim pe unul dintre cele mai bune terenuri de iarbă pentru juniori din Craiova. Baza de antrenament este pe centura de nord, la fostul UFET, iar în continuare urmează să se construiască vestiare, duşuri şi toate condiţiile necesare”, a continuat tehnicianul.

Elevii lui Cătălin Gîrleşteanu s-au pregătit timp de zece zile într-un cantonament la Brezoi, unde şi-au încărcat bateriile pentru noul sezon, care îi va supune cu siguranţă la efort, ei urmând să evolueze într-un campionat cu juniori mai mari cu un an ca vârstă.

“Am reuşit să efectuăm un cantonament la Brezoi, în care ne-am pregătit foarte bine. Avem nevoie de o pregătire consistentă pentru noul sezon, pentru că vom evolua în campionatul juniorilor născuţi în 2003, mai mari ca jucătorii noştri. Noi sperăm că vom face o figură frumoasă şi ne vom clasa undeva în faţă”, a adăugat Gîrleşteanu.

Lotul grupei de 2004 a Şoimii Ştiinţa Craiova este compus din: Vasile Marius, Baran Alis, Darius Rădoi, Nicola Ianis, Fueru Alexandru, Răduţ Mario, Buzduceanu Gabriel, Grădinaru Eric, Negrilă Alexandru, Deaconescu Dragoş, Pârvu Gianluca, Dăoagă Laurenţiu, Mitran Mugurel, Florea Roberto. Alţi trei juniori urmează să se alăture echipei în viitorul apropiat. Celelalte grupe de juniori ale Şoimii Ştiinţa Craiova vor fi pregătite în continuare de Mircea Papa.

Un sponsor italian vrea să investească la echipă

“Leuţii” primesc sprijin din partea unui italian care doreşte să investească în viitorul acestor copii. El deja le-a oferit juniorilor craioveni un set de echipament de joc, iar pe viitor îi va ajuta şi din punct de vedere financiar. Totuşi, noul echipament nu mai are inscripţionat pe piept sigla cu leul a Universităţii Craiova, dar “leuţii” rămân solidari Ştiinţei şi doresc să evolueze din nou cu emblema lângă inimă.

“Am găsit un sponsor din Italia, care pentru început ne-a ajutat cu un rând de echipament. Pe viitor, el doreşte să ne ajute şi cu o parte financiară. Îi mulţumim foarte mult pentru că ne este alături şi vrea să ne sprijine. Da, acum echipamentul nu mai are sigla cu leul pe el, iar copiii s-au obişnuit să joace cu însemnele Universităţii pe piept şi îşi doresc din nou, sunt purtători ai spiritului Ştiinţei”, a mai spus Cătălin Gîrleşteanu.

 

Politica