sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

CSU caută Viitorul în faţa lui Hagi

Directorul tehnic al CSU Craiova, Sorin Cîrţu, a declarat, ieri, că vrea nouă puncte pentru o altă stare de spirit înaintea derby-ului cu Steaua. Acesta a prefaţat duelul cu FC Viitorul.

„La conferinţa premergătoare meciului cu Chiajna am spus că ne propunem să câştigăm aceste trei jocuri pentru a remonta handicapul cu care am pornit. Am învins Chiajna, urmează Viitorul. Avem nevoie de inspiraţie în faţa porţii adverse pentru că va fi un meci mult mai greu. Viitorul este o echipă pe care o simpatizez. Este extraordinar că o personalitate a fotbalului românesc investeşte din nou în fotbal. Am un mare respect pentru Hagi. Viitorul a avut acelaşi program ca noi, dar a făcut mai multe puncte. A obţinut victoria cu ASA şi a luat puncte cu Astra şi Dinamo. Cernat a marcat patru goluri din cele şapte ale echipei, probabil că absenţa lui va conta. Noi suntem mobilizaţi să câştigăm acest meci. Vă repet: am preconizat 9 puncte din acest calup de meciuri. Trei le-am obţinut cu Chiajna, vreme alte trei mâine, apoi la Timişoara. Pentru că ne dorim să privim din altă perspectivă partida cu Steaua, apoi deplasarea de la Bucureşti, cu Voluntari“, a punctat Sorin Cîrţu.

Antrenorul craiovean a vorbit şi despre problemele medicale cu care se confruntă la echipă pentru următoarele meciuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe Kay şi Popov nu vom conta nici în partida de mâine, nici cu Timişoara. Din acest punct de vedere suntem într-o postură delicată, dar sper să ne ofere confort culpul defensiv Acka – Izvoranu. Şi în turul campionatului trecut a trebuit să ne bazăm pe doi fundaşi, Frăsinescu şi Acka, şi lucrurile au funcţionat bine. Nu ne-ar displăcea nici acum ca acest cuplu de apărători să ofere continuitate. În ceea ce-l priveşte pe Popov, faptul că a intrat 5 minute cu Chiajna nu a însemnat agravarea stării sale sau o recidivă. Are o leziune fibrilară care indică faptul că este necesară o perioadă de repaus“, a mai spus Cîrţu.

 

CSU are patru atacanţi

Deşi CSU nu a fost prea inspirată în faţa porţii adverse, “Sorinaccio” s-a arătat încrezător că atacanţii vor marca în jocurile următoare.

„Băluţă a mai dat gol cu capul, nu este la prima reuşită de acest fel. Aşa că nu am fost surprins. Importantă nu e înălţimea pentru astfel de reuşite, ci un plasament şi o biomecanică bună. Nu au dat gol atacanţii? Vor avea timp să recupereze în următoarele meciuri. Oricum, suntem echipa care foloseşte cei mai mulţi jucători de profil ofensiv: Băluţă, Bawab, Nuno Rocha şi Curelea. Dar nu aceasta este cheia reuşitei să dai goluri multe, ci ţine de dinamica acţiunilor ofensive“, a completat directorul tehnic al CSU.

 

Pe de altă parte, mijlocaşul ofensiv, Alexandru Băluţă vrea să facă şi astăzi o reverenţă suporterilor olteni, aşa cum s-a întâmplat la partida cu Concordia Chiajna.

„Este un meci special pentru mine, ţinând cont că îmi revăd foştii colegi. Îmi place Viitorul pentru că promovează tineri şi se face şi un business bun acolo. Faptul că voi evolua împotriva fostei echipe mă întăreşte, vreau să marchez şi să am prilejul să fac o nouă reverenţă publicului oltean. Trebuie să arăt în continuare aceeaşi dorinţă de reuşită, depinde numai de mine. Atmosfera la echipă este bună după victoria contra Chiajnei, dar nu trebuie să ne oprim aici, ci să avem continuitate în rezultate pozitive“, a spus Băluţă.

CSU Craiova va întâlni, astăzi, de la ora 17.30, pe stadionul Extensiv Parc, formaţia FC Viitorul, partida putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, Dolce Sport 1 şi Look Plus.

 

 

spot_img
spot_img

Politica