sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Creşele din Craiova nu vor primi bani în plus

Vizita viceprimarului Dan Daşoveanu la creşele din oraş au continuat şi marţi. Reprezentantul primăriei s-a deplasat la cele patru creşe deschise din Bănie, Creşa nr. 9 şi Creşa nr. 5 , ambele în zona Craioviţa, Creşa nr. 9, din 1 Mai şi Creşa nr. 4 din Lăpuş. Viceprimarul a fost însoţit şi de directorul Serviciului Public de Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe, al municipiului Craiova, Anca Ilie, iar impreună au stabilit investiţiile care urmează a fie făcute în creşele din Bănie. Vizita a avut ca scop iniţial verificarea dacă la rectificarea bugetară următoarele unităţile de profil mai au nevoie ca primăria să le acorde mai multe fonduri pentru a asigura micuţilor cele mai bune condiţii. În urma vizitelor, veştile sunt bune, deoarece nereguli majore nu au existat, iar Dan Daşoveanu a explicat că nu va trebui să ceară bani suplimentari la rectificare.

„Astăzi am vizitat patru creşe din Craiova. Impresia generală este una bună, nu am constatat nereguli semnificative. Sunt mici retuşuri care se vor face în perioada imediat următoare, adică până la sfârşitul lunii august. După cum am văzut nu cred că va fi nevoie de mărirera bugetului pe care l-am alocat la începutul anului pe acest segment, vom încerca să ne încadrăm în sumele pe care le-am bugetat la 1 ianuarie”, a spus Dan Daşoveanu, viceprimarul Craiovei.

În urma vizitelor pe care le-a avut la unităţile de profil din Bănie, Dan Daşoveanu a afirmat că o problemă ar fi la creşa de pe strada Olteţ. Mai exact viceprimarul a spus că din cauza conductelor de apă la Creşa nr. 1 există infiltraţii, dar problemele vor fi, de asemenea, rezolvate fără a fi nevoie de mărirea bugetului pentru creşe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„După cum am mai spus, problema este la creşa de pe strada Olteţ, o problemă cu conductele. Vom remedia problema, dar nu cu fonduri de la creşe, ci în baza unui contract cadru. Curtea interioară va trebui cumva aranjată. Tot aici, cu cei de la patrimoniu vom vedea ce este de făcut pentru că sunt nişte scurgeri. Nu voi solicita bani în plus pentru Serviciul Public de Management al Creşelor”, a adăugat viceprimarul.

Primăria investeşte în generaţiile viitoare”

Dan Daşoveanu a mai spus că se vor face investiţii în locurile de joacă pentru micuţi. Nici acestea nu se vor face pe fonduri pentru creşe, ci se va găsi o altă soluţie.

Vom investi în locurile de joacă, dar la fel, nu vom face investiţia cu bani ai SPM, ci banii vor veni de la Direcţia de Servicii din cadrul Primăriei împreună cu RAADPFL. Personalul a reacţionat ca la orice control. Se bucură lumea de controale? Oricum eu cred că se vede că primăria investeşte în generaţiile viitoare”, a încheiat Dan Daşoveanu.

De menţionat este faptul că nu mai este nevoie de bani pentru reabiltiarea creşelor, deoarece, acestea au trecut printr-un astfel de proces în urmă cu câţiva ani. Spre exemplu, creşa aflată în cartierul 1 Mai este o creşă recent construită, iar micuţii se bucură de cele mai bune condiţii. Săli de mese, locuri de joacă, mobilier nou şi personal pregătit. Nu doar Creşa nr. 9 se bucură de astfel de condiţii, ci toate unităţile de profil din Bănie, motiv pentru care nu necesită investiţii majore în perioada următoare.

 

 

 

Politica