vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Insula Păpușilor din Mexic, destinațe de vacanță pentru iubitorii de horror

Amatorii de turism macabru, pasionații de legende cu Dracula, ar putea fi interesați și de Insula Păpușilor din Mexic. O destinație turistică înspăimântătoare, cu o legendă pe măsură, potrivit celor de la evz.ro. 

Povestea păpuşilor mutilate şi posedate (după unele păreri) a început în urmă cu peste 50 de ani când Julian Santana Barrera a ales să se retragă în pădure, în insula Xochimilco, loc aflat departe de civilizaţie, unde se poate ajunge doar după o întortocheată călătorie pe canale, la sud de Mexico City. Moartea unei fetiţe, al cărei trup neînsufleţit l-a găsit plutind în apă, i-a alungat însă pentru totdeauna liniştea pe care o cauta cu disperare. S-a simţit vinovat de moartea copilei, reproşându-şi că nu a ajuns la timp s-o salveze. Potrivit siteului oficial al Isla de la Munecas, Barrera ar fi descoperit ulterior, exact în locul în care găsise fetita, o păpuşă despre care a presupus că i-ar fi aparţinut acesteia. A agăţat-o într-un copac în semn de respect pentru micuţă. Aşa a început nebunia pustnicului.

Auzea şoapte, paşi, bocete. Convins că pădurea este bântuită de spiritul tulburat şi neîmpăcat al copilei, Barrera a început să decoreze împrejurimile cu păpuşi dezmembrate, convins că numai aşa va scăpa de teroarea la care era suspus zilnic de “fantomă”. Şi aşa a ţinut-o aşa până în urma cu 14 ani, când a murit în condiţii învăluite în mister, în acelaşi loc în care zicea că ar fi găsit trupul fetiţei. Se spune că păpuşile l-au înecat. Mai ales că pe cadavru nu au fost descoperite urme de violenţă sau forţă. Nepotul care l-a găsit a amplificat legendele locale, povestind convingător că aude adesea şoapte pe insula care i-a rămas moştenire şi că ar fi văzut chiar cum o păpuşă şi-a mişcat capul şi a clipit la el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După moartea pustnicului, locul a căpătat o bruscă şi uriaşă notorietate internaţională. Numărul păpuşilor a crescut mai ales că printre localnici se răspândise ideea că fiecare vizitator trebuie să lase în urmă o păpuşă, un pluş sau orice altă jucărie drept omagiu pentru “fantoma” jucăuşă. Totuşi, localnicii vorbesc despre insulă ca despre un loc fermecat, nu bântuit.  

Fotografa profesionistă Cindy Vasko  a vizitat recent insula “în interes de serviciu”. Spune că i s-a părut “unul din cele mai înspăimântătoare locuri în care a fost vreodată”. Vederea păpuşilor a tulburat-o peste măsură. “E o privelişte ireală. Sunt sute, poate mii de păpuşi spânzurate în această insulă minusculă…e un peisaj răscolitor”, a mărturisit Cindy Vasko pentru dailymail.co.uk, relatează evz.ro.

Foto:evz.ro

Politica