vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Statele membre ONU doresc eradicarea sărăciei şi foametei în următorii 15 ani

Cele 193 de state membre ONU au ajuns la un acord asupra unei noi agende de dezvoltare în următorii 15 ani care îndemană la eradicarea sărăciei şi foametei, egalitatea între sexe, îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi adoptarea unor măsuri urgente de combatere a modificărilor climatice, relatează AP, potrivit Mediafax.

Proiectul de acord la care s-a ajuns duminică seara stabileşte 17 obiective, detaliate în 169 de "ţinte" specifice, care acoperă de la eradicarea sărăciei "în toate formele, peste tot" în lume şi până la asigurarea unei educaţii de calitate şi de la asigurarea unei energii la preţuri accesibile şi fiabile şi până la protejarea mediului.

"Noi putem să fim prima generaţie care pune capăt sărăciei la nivel mondial şi ultima generaţie care previne cele mai grave efecte ale încălzirii globale, înainte să fie prea târziu", a declarat luni pentru presă secretarul general al ONU Ban Ki-moon, citează Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Documentul – intitulat "Transformarea lumii noastre: Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă" – urmează să fie adoptat în cadrul unui summit ONU înainte de reuniunea anuală a liderilor lumii din cadrul Adunării Generale de la sfârşitul lui septembrie. Peste 160 de lideri din întreaga lume figurează pe lista provizorie cu vorbitori în cele trei zile ale summitului, începând din 25 septembrie, listă dată publicităţii luni, pe care se află între alţii preşedinţii Chinei, Rusiei, Iranului şi Franţei.

Ban Ki-moon a subliniat că "obiectivele sunt o listă (cu lucruri) «de făcut» pentru oameni şi pentru planetă".

Foto: maxisciences.com

Politica