duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă reușită pentru Dan Mircea Mirea

Craioveanul Dan Mircea Mirea, absolvent al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a obținut un nou premiu important. Tânărul a luat argintul la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Totodată, Dan Mircea Mirea a obţinut şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect". În acest an, tânărul craiovean a adus României prima medalie de aur la Olimpiadă Internaţională de Biologie. 


 

Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" a obținut al doilea său premiu în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Biologie. După medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia, craioveanul a câștigat medalia de aur.  

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români şi-au trecut constant numele pe lista premianţilor, însă niciodată pe lista laureaţilor cu aur (până în acest an).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medaliaţii cu bronz sunt Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina) şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti). Din lotul olimpic a făcut parte şi George Cătalin Maier (clasa a X-a,/Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca).

Ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Biologie s-a desfăşurat în perioada 12-19 iulie, în Danemarca (Aarhus), şi a reunit 239 de elevi din 62 de ţări.

 

Politica