sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

San Siro, revitalizat până la sfârşitul anului

Baza sportivă "San Siro", din Corabia, a intrat în reabilitare şi ar putea fi gata până la sfârşitul anului. Reabilitarea se face cu fonduri europene, iar valoarea lucrărilor este estimată la aproape 1,3 milioane de lei.

"În momentul de faţă, baza sportivă nu este funcţională iar gradul de degradarea se prezintă a fi unul avansat. Terenul şi spaţiile verzi aferente bazei sportive sunt invadate de vegetaţie spontană. Clădirile existente pe amplasament şi-au pierdut funcţiunea iniţială fiind lăsate neîngrijite. Acestă bază sportivă a fost realizată şi a funcţionat în timpul regimului comunist. Momentan baza sportivă se află într-o stare avansată de degradare. Pe parcursul timpului s-au mai încercat refuncţionalizări ale ansamblului, însă toate s-au oprit fără finalitate. Lucrările de reabilitare sunt menite să readucă în funcţionalitate actuală baza sportivă aflată în stare avansată de degradare", potrivit reprezentanţilor primăriei.

Proiectul prevede consolidarea şi reabilitarea clădirilor existente, amenajarea unei săli multifuncţionale, refacerea aleei de acces, reabilitarea gradenelor, refacerea terenului de sport pentru diverse activităţi sportive, amenajare de spaţii verzi, dar şi refacerea gardului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul se desfăşoară prin Programul Operaţional pentru Pescuit, cu ajutorul Asociaţiei Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni.

Modernizare în parc

Totadată, reprezentanţii Primăriei Corabia au anunţat că au demarat lucrările şi la modernizarea parcului cultural.

Astfel prin proiectul " Promovarea patrimoniului cultural şi turistic din oraşul Corabia prin modernizarea parcului cultural" Consiliul Local şi Primăria Oraşului Corabia vor realiza o investiţie maxima în infrastructura parcului, constând în: lucrări de sistematizare a aleilor parcului, cu decopertarea aleilor existente şi refacerea lor pentru a crea un sistem unitar împreună cu noile alei; desfacerea şi înlocuirea elementelor de mobilier urban deteriorate şi învechite (bănci, stâlpi de iluminat, coşuri de gunoi) cu mobilier urban modern şi de calitate; intrarea în parc, pentru a sublinia tema parcului – „Grădina Publică a Pescarilor din Corabia”; desfiinţarea fântânii arteziane existentă şi construirea unui nou foişor modern; realizarea unui nou loc de joacă pentru copii împărţit pe vârste, cu dotări şi echipamente moderne; dotarea foişorului cu măsuţe pentru şah sau alte activităţi socio – culturale; realizarea unui sistem de irigat al spaţiilor verzi, cu aspersoare; amplasarea a 2 WC-uri ecologice, pentru a deservi numărul estimat de vizitatori; realizarea unui sistem de aspersoare pentru împrospătarea spaţiilor verzi; realizarea unui sistem de iluminat cu stâlpi de iluminat; realizarea unui sistem de iluminat cu proiectoare dotate cu panouri solare pentru suplimentarea necesarului de energie electrică, amplasare în zona foişorului şi a aleei de acces în parc. Proiectul se desfăşoară prin Programul Operaţional pentru Pescuit, cu ajutorul Asociaţiei Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni. Şi acest proiect are o valoare de aproape 1,3 milioane lei.

Ambele proiecte au termen de executie de 6 luni. Vă vom ține la curent cu stadiul lucrărilor.

 

spot_img
spot_img

Politica