sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii sunt hidratați pe timp de caniculă

Craiovenii care au trecut prin centrul orașului, astăzi, au primit din partea reprezentanților Primăriei și ai Inspectoratului de Poliție Dolj, câte o sticlă cu apă plată.

Datorită codului portocaliu de caniculă, autoritățile locale au desfășurat o acțiune prin care au înmânat cetățenilor 600 de sticle cu apă plată. În centrul orașului au fost amenajate trei puncte: în piața ,,Mihai Viteazul”, pe explanada Teatrulu Național ,,Marin Sorescu” și în piața ,,Frații Buzești”. Trecătorii erau întâmpinați de reprezentanți ai celor două instituții implicate, iar, pe lângă sticla cu apă aceștia au primit și recomandări pentru siguranță pe timpul vacanței. Autoritățile le-au reamintit ce trebuie să facă în perioada caniculară și i-au îndemnat să nu ezite să folosească numărul unic de urgență 112, pentru orice situație.

În funcție de impactul pe care îl are, acțiunea va continua în zilele caniculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doljenii par a fi învăţat sa se ferească de caniculă. În prima zi de COD PORTOCALIU şi temperaturi sufocante, doar 3 doljeni au căzut în stradă. Cu o zi înainte, când judeţul era sub COD GALBEN de caniculă, cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit lipotimii.

Surprinzător, numărul solicitărilor la Ambulanţă a scăzut. Potrivit unei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, vineri 281 de doljeni au cerut ajutorul medicilor, iar duminică, în plin COD PORTOCALIU de caniculă, numărul solicitărilor a fost de 267. Rămâne de văzut cum au făcut oamenii faţă căldurii din ziua de luni, mai ales că ieri au fost nevoiţi să iasă din case pentru a merge la serviciu. O raportare a situației va fi transmisă astăzi de DSP Dolj.

 

Politica