sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Peste 1.000 de cadre didactice doljene susţin titularizarea

Cadrele didactice susţin, miercuri, examenul de titularizare. În judeţul Dolj s-au înscris 1.158 candidaţi. Sunt disponibile 600 norme şi fracţiuni de norme dintre care 25 de posturi sunt titularizabile astfel educatoare-2, învăţători-2, muzică instrumentală-13 la Liceul de Arte Marin Sorescu, instruire practică-asistenţi medicali-3. Alte 3 posturi vacante la Palatul Copiilor( dans modern, muzică uşoară şi cultură şi civilizaţie românească), psihologie/filozofie-1, medicină generală-1.

Sunt patru centre de examen: Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate, Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Matei Basarab, Colegiul Ştefan Odobleja. Cei mai mulţi candidaţi se înregistrează la educatoare-197, limba română-147, învăţători-130, educaţie fizică-94, limba engleză-80.

Titularizarea este concursul de angajare într-o şcoală pe perioadă nedeterminată şi este format dintr-o probă practică sau inspecţie la clasă şi dintr-un examen scris care va fi susţinut pe 15 iulie 2015. Examenul scris de titularizare durează patru ore, iar profesorii au de rezolvat două subiecte din disciplina pe care vor să o predea şi un subiect din metodica predării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Examenul scris cuprinde, pentru fiecare dintre disciplinele la care se susţine concursul, câte trei subiecte. Fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte se acordă din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare. Subiectul I şi subiectul al II-lea evaluează competenţe din specializare/disciplina/disciplinele de concurs în concordanță cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic. Subiectul al III-lea este centrat pe didactica/metodica predării.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în învăţământ, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă sau cel puţin media 8 la inspecţiile la clasă la Definitivat 2015.  Obţinerea notei 7 la titularizare nu garantează şi obţinerea postului vizat de un profesor într-o şcoală, dacă pe acest post candidează mai multe persoane. Repartizarea pe post se face în ordinea descrescătoare a mediilor, în consecinţă este titularizat cel cu nota cea mai mare.

Pentru angajarea pe perioadă determinată în învăţământ, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială sau cel puţin media 5 la inspecţiile la clasa de la Definitivat 2015.

Profesorii care iau note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la titularizare, se pot angaja într-o şcoală ca suplinitori, pe perioada determinată.

spot_img
spot_img

Politica