luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe Centura de Aur

Unul dintre cele mai importante evenimente sportive va începe astăzi, însă organizarea a lăsat de dorit şi prea multe informaţii nu sunt. Se ştie sigur că întrecerea va începe la ora 15.00, iar ultimele partide se vor încheia în jurul orei 21.00

Organizarea celei de-a 40-a ediţii a Centurii de Aur “Nicolae Linca” a fost defectuoasă încă de când se anunţa că va avea loc la Craiova. Prima dată s-a spus că spectacolul pugilistic va fi în Sala Polivalentă, iar apoi locaţia fusese mutată la Centrul Multifuncţional. Cu mai puţin de zece zile înainte de debutul competiţiei se anunţa faptul că meciurile vor avea loc tot în Sala Polivalentă. Ieri, a avut loc o conferinţă de presă la care a fost invitată doar o parte a presei, motiv pentru care nu vă putem oferi declaraţii ale participanţilor.

Se cunoaşte faptul că se vor disputa 13 finale, 10 de bărbaţi şi 3 de femei. Biletele vor costa 5 lei în zilele de calificări (marţi, miercuri şi joi ) şi 10 lei în week-end, la fazele finale, iar vineri va fi zi liberă. Vor fi prezente 11 ţări la startul competiţiei, cele mai puternice delegaţii fiind din Ucraina, Coreea de Sud şi Egipt, în timp ce Marea Britanie va participa în premieră la „Centura de Aur”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concret, orgnizatorii galei au trimis un singur comunicat despre gală:

“Primăria Municipiului Craiova, în parteneriat cu Federaţia Română de Box, organizează cea de-a 40-a ediţie a Turneului Internaţional de Box Centura de Aur ˝Nicolae Linca˝ Evenimentul este cotat drept cea mai mare competiţie pugilistică a anului în România şi se va desfăşura pentru prima dată în Craiova la Sala Polivalentă, în perioada 7-12 iulie 2015. Programul competiţiei este următorul: 7 – 9 iulie 2015, 15:00 – 21:00 –  calificări; 11 iulie 2015, 14:30 – 21:00 – semifinale; 12  iulie 2015, 15:00 – 21:00 – finale. La această competiţie şi-au anunţat participarea loturile naţionale din: Serbia, Ungaria, Croaţia, Ucraina, Republica Moldova, Egipt, Regatul Unit al Marii Britanii, Coreea de Sud, Federaţia Rusă, România. Biletele vor fi puse în vânzare la casele de bilete din cadrul Sălii Polivalente în zilele în care se desfăşoară meciurile”.

Altfel, Craiova va avea trei reprezentanţi. Dora Mustăţea va participa la categoria 51  kilograme, un stimulent fiind participarea rivalei sale, Melinda Pantiş. Sportiva de la Steaua a fost preferată de antrenorul lotului naţional să meargă la diferite competiţii importante, chiar dacă Dora Mustăţea era campioana en titre şi avea acest drept. La masculin, Ionuţ Popescu promite meciuri frumoase, el luând startul la categoria 75 kilograme. Al treilea sportiv din Bănie care va încerca să se impună sub privirile prietenilor şi a rudelor este campionul naţional de la categoria 69 kilograme, Irinel Olaru. Aceasta a participat la Jocurile Europene de la Baku, iar de aproape o săptămână se antrenează la Craiova, sub îndrumarea antrenorului Constantin Cucu.

Politica