marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Roşia de Izbiceni va fi înregistrată la OSIM

Chiar din primăvara acestui an se încearcă, de către autorităţile locale, înregistrarea, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, a brand-ului roşia de Izbiceni. Totuşi, acest lucru nu a fost posibil până în prezent, însă primarul este încrezător şi spune că acest lucru urmează să se întâmple curând.

"Până acum nu am reuşit să înregistrăm brandul roşiei de Izbiceni la OSIM, dar demersurile pentru a face acest lucru au fost începute. În viitorul apropiat sper să reuşim, dar este un pic mai greu. Sunt unele criterii de respectat, în perspectivă avem în plan înregistrarea brand-ului, dar nu pot să dau o dată anume când se va întâmpla", a precizat primarul Velica pentru evenimentdeolt.ro.

 După ce va fi înregistrată la OSIM, marca roşia de Izbiceni ar trebui să le aducă legumicultorilor din localitate anumite beneficii, după cum afirmă autorităţile locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Cetăţenii sigur că vor avea de câştigat. Devenind un brand, roşia de Izbiceni, legumicultorii vor avea parte de beneficii la valorificare. Cumpărătorul luând cunoştinţă de roşia de Izbiceni, sigur că va avea încredere să cumpere, fermierii respectând anumite reguli ce ţin de tehnologie, deci sigur că vor avea de câştigat. Şi, nu numai ei, dar şi cetăţeanul. Una este să cumperi şi să consumi o roşie care are în componenţa ei foarte puţine substanţe chimice sau deloc, crescută într-un mediu natural, şi altceva este ceea ce cumpărăm şi mâncăm uneori, roşiile din import", a adăugat primarul comunei Izbiceni pentru evenimentdeolt.ro

În momentul de faţă, reprezentanţii administraţiei publice locale admit că, în toate cele 1500 de gospodarii din localitate se cultivă legume, iar din toată paleta de legume aproximativ 70% este reprezentată de roşii.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica