joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afaceristul denunţat de Ciurel, condamnat la închisoare

Afaceristul din Strehaia denunţat de şeful Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pentru că a vrut să îi dea mită a fost condamnat de Tribunalul Gorj la un an şi două luni de închisoare. Sentinţa nu este însă definitivă, Bogdan Ionel putând s-o atace.

La începutul lunii aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciului Teritorial Craiova, anunţau că au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bogdan Ionel, administrator al unor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită. A fost însă denunţat de cel pe care voia să îl mituiscă, respectiv de Laurenţiu Ciurel.
“Începând cu data de 9 septembrie 2014, în calitate de reprezentant de fapt al unei societăţi comerciale, inculpatul Bogdan Ionel a promis unui martor denunţător (reprezentant legal al unei societăţi comerciale) returnarea unui procent de 20% (estimat la 591.500 lei) din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite prin intermediul societăţii susmenţionate, acordând un interes deosebit următoarelor contracte de achiziţii publice: furnizarea de rulmenţi, în valoare de aproximativ 450.000 lei şi 90.000 lei; furnizarea de piese pentru robinete şi vane de diferite dimensiuni, în valoare totală de aproximativ 180.000 lei; furnizarea de electrozi în valoare de aprox. 346.000 lei şi furnizarea de salopete de lucru cu o valoare de aprox. 625.000 lei, toate în cuantum de 1.690.000 lei.
Inculpatul susţinea că, din procentul respectiv, 15% (estimat la suma de 253.500 lei) era destinat unui membru al guvernului şi unui partid politic, iar restul i-ar fi revenit denunţătorului.
La data de 6 octombrie 2014, inculpatul a remis efectiv martorului denunţător suma de 25.000 lei, reprezentând un avans din totalul sumei promise, pentru a-şi asigura încredinţarea acestor contracte, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, în vederea confiscării speciale, s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea măsurii asiguratorii, a sumei de 25.000 lei, ridicate de la inculpatul Bogdan Ionel”, anunţau la acea dată procurorii DNA.

 

 

Politica