vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ansamblul „Brâncuşi”, respins de UNESCO

Pe lista de propuneri pentru a intra în patrimoniul UNESCU, anul acesta au fost înscrise 38 de obiective din întreaga lume. Între acestea s-au aflat şi operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu. Dosarul privind ansamblul monumental din municipiu a fost, însă, respins, informează pandurul.ro.

Din documentele publicate de UNESCO privind ediţia din acest an a Comitetului reiese o decizie destul de seacă de respingere, fără nici un fel de adnotări sau recomandări, aşa cum se regăsesc la alte dosare analizate de membrii comisiilor de evaluare, arată sursa citată.

Un posibil rateu la înscrierea operelor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul mondial a fost anunţat încă din luna mai, de către delegatul permanent al României pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu, la audierile din comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului, mai arată pandurul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Una dintre cauzele principale ale insuccesului a fost maniera poate puţin neglijentă în a alcătui dosarele. (…) Noi nu-l putem înscrie ca patrimoniu UNESCO pe Constantin Brâncuşi, este de la sine înţeles că acest uriaş creator şi artist are o valoare pe care noi o împărţim cu unul dintre principalii noşti parteneri, Franţa, dar aceste lucrări de la Târgu Jiu cred că merită în continuare să fie înscrise ca ansamblu”, spunea Cioroianu, potrivit surselor citate.

 

 

Politica