sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Begu vrea să o elimine pe Şarapova de la Wimbledon

Irina-Camelia Begu, locul 31 WTA şi cap de serie 29, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-7 (4), 7-5, pe sportiva ucraineană Lesia Ţurenko, locul 68 WTA, calificându-se în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, cea mai bună performanţă a româncei pe iarba londoneză. Partida a durat două ore şi 45 de minute. În faza următoare, Begu o va întâlni pe Maria Şarapova, locul 4 WTA, care a trecut în manşa secundă de olandeza Richel Hogenkamp, locul 123 WTA, cu scorul de 6-3, 6-1, în 65 de minute. Begu şi Şarapova s-au mai întâlni o dată, în 2012, în turul I al turneului de la Madrid, când rusoaica s-a impus cu 6-0, 6-3.

Antrenorul Adrian Cruciat are încredere în Irina, despre care spune că se află într-un moment în care poate obţine un rezultat mare.

“Mă bucur, mai mult decât pentru calificarea în turul al treilea, de faptul că are ocazia să joace cu Maria Şarapova. Sunt cele mai bune meciuri pentru un jucător care este în creştere, care vrea să ajungă în top. Să joci cu Şarapova sau cu Serena la un turneu de Grand Slam este cel mai bun test. Vezi exact unde mai ai de lucrat, cu ce sunt ele mai bune, ce au în plus. Este o şansă bună pentru Irina, indiferent de rezultat. Sper ca Irina să facă un meci bun, pentru că este timpul, consider eu, ca ea să facă un rezultat cu adevărat mare. Pentru că una este să baţi o astfel de jucătoare în turnee WTA şi alt lucru să câştigi într-un Grand Slam”, a spus Adrian Cruciat la Digi Sport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 77.000 de lire streline (aproape 110.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

“Am avut emoţii. Vreau să apreciez efortul depus de Irina. A fost cel mai bun meci al ei din punct de vedere mental. A fost extraordinar de puternică în setul al treilea pe un fond de epuizare fizică, venit şi acela pe un consum emoţional foarte mare pe finalul setului al doilea. Dacă nu mă înşel, este o premieră pentru Irina să reuşească să găsească soluţii să se autodepăşească într-un astfel de moment”, a spus Cruciat, antrenorul Irinei Begu, imediat după terminarea partidei din turul 2.

România mai are o jucătoare pe tabloul principal de simplu la Wimbledon, pe Monica Niculescu, care a jucat, joi, după închiderea ediţiei, în turul al doilea, cu Jelena Cepelova din Slovacia.

Tecău şi Mergea, printre favoriţi la dublu mixt

Tenismenii Horia Tecău şi Florin Mergea sunt singurii români care vor evolua în proba de dublu mixt a turneului de la Wimbledon, echipele din care fac parte numărându-se printre favoritele competiţiei. Tecău, câştigător al acestei probe în 2012, la Australian Open, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands, va face pereche pe iarba londoneză cu slovena Katarina Srebotnik (locul 18 WTA la dublu feminin). Ei vor fi favoriţii numărul 6 şi vor evolua direct în turul al doilea, când vor întâlni învingătorii din meciul Eric Butorac/ Katalin Marosi (SUA/Ungaria) – Rohan Bopanna/Maria Jose Martinez Sanchez (India/Spania).

La rândul său, Florin Mergea va face echipă cu olandeza Michaella Krajicek (locul 31 WTA la dublu feminin). Ei sunt cap de serie numărul 13 şi, de asemenea, vor juca direct în turul al doilea. Adversarii lor vor fi stabiliţi după disputarea partidei dintre Serghi Stahovski/Alicja Rosolska (Ucraina/Polonia) şi Robert Lindstedt/Anabel Medina Garrigues (Suedia/Spania).

În proba de dublu masculin de la Wimbledon, perechile Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, şi Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), a noua favorită, au obţinut calificarea în manşa a doua.

spot_img
spot_img

Politica