vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au protestat și au câștigat

Au protestat și au avut câștig de cauză. Poștașii doljeni care au pichetat, luni, în fața Prefecturii din Craiova nemulțumiți că nu a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Poștei Române pe anul 2015, au reușit să obțină ceea ce își doreau. Sindicatul Lucrătorilor Poștali România (SLPR), filiala Dolj a inițiat un protest prin care reclamau faptul că din cauză că nu au primit aviz favorabil asupra bugetului pe 2015, salariile angajaților poștali ar fi fost tăiate cu 10%. Mai mult, se impunea aplicarea unor zile libere neplătite. Această situație ar fi afectat chiar și activitatea Poștei din Dolj, având în vedere că personalul este insuficient. Protestul s-a desfăşurat la nivel naţional, în mai multe judeţe din ţară. Ulterior, sindicaliștii din poșta doljeană au mers la un protest organizat la București, în fața Ministerului Finanțelor Publice. Înainte ca protestul să ia startul, angajații Poștei au primit un răspuns cu privire la doleanțele lor.

„Urmare acțiunilor de pichetare desfășurate de SLPR și Filialele Județene la majoritatea Prefecturilor din țară în data de 22.06.2015, în dimineața zilei de 23.06.2015, înainte de începerea pichetului SLPR de la sediul Ministerului Finanțelor Publice a avut loc o întâlnire la solicitarea domnului ministru Teodorovici. Au fost invitați la sediul Ministerului Finanțelor Publice domnul director general al CN Poșta Română SA, Alexandru Petrescu și președintele SLPR Matei Brătianu. În urma discuțiilor purtate și analizelor efectuate domnul ministru Teodorovici a dat asigurarea că va adopta, la propunerea Ministerului Societăţii Informaţionale, măsurile necesare pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe 2015 al Companiei Naționale Poșta Română şi că, cel puţin în ce priveşte bugetul de venituri și cheltuieli, salariaţii din Poşta Română nu trebuie să se mai teamă de posibilitatea impunerii de zile neplătite și își vor primi toate drepturile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă. Fapt pentru care SLPR și Filialele județene au decis încetarea oricăror forme de protest”, a declarat Roman Dumitru, preşedinte filiala SLPR Dolj.

De asemenea, liderul SLPR a transmis mulțumiri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe această cale Filiala SLPR Dolj, mulțumește conducerii Prefecturii Dolj, în primul rând d-lui prefect Sorin Răducan pentru sprijinul acordat, mulțumește de asemenea tuturor reprezentantilor presei din municipiul Craiova, care au fost alături de salariații poștali din județul Dolj și au reflectat cu obiectivitate toate problemele noastre”, Roman Dumitru, preşedinte filiala SLPR Dolj.

 

 

Politica