vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Perle de basm la Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a ar putea fi acuzați că nu au învățat sau că nu au fost atenți în timpul anului școlar, dar în niciun caz nu pot fi acuzați de  lipsa originalității. Acest lucru este atestat de perlele ce au rămas scrise negru pe alb pe foaia de examen.

”Cratima dă sens versurilor şi întăreşte caracterul oral al acestei poezii de Petre Ispirescu”, scria un elev, iar în completarea lui, un altul spunea: ”Cratima întăreşte foarte mult aceste rânduri ale marelui poet.”

O altă dovadă ca nu este nevoie să fii filozof pentru a putea vorbi despre timp și iubire: ”Timpul este mirific şi pregăteşte pe împărat să se îndrăgostească.”, a explicat un alt candidat, precizând că ”Împăratul vroia o fată pentru el, era bătrân dar ca să învieze vroia ceva proaspăt.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Îi mai veni inima la loc” sugerează că chiar se simţea bine alături de o fetişcană., a explicat sintagma unul dintre elevi.

”Cratima – semn de punctuaţie dă muzicalitate versurilor.”

”Împăratul era nemulţumit deoarece îi crescuse un pom ce făcea mere de aur, în ciuda acestora împăratul este nemulţumit el făcea doar flori.”

”El era trist deoarece nu făcea decât flori şi mere bengoase.”

”Basmul este specia genului liric în care ăsta poetul îşi exprimă sentintimente în mod direct faţă de un pom.” 

Alţi elevi, resemnaţi în faţa cerinţelor, care i-au depăşit, şi-au exprimat supărările în lucrări: ”Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?”, ”Ideile nu sunt atât de multe, dar ştiu că vroia să îşi cucerească un tron.”

”Nu am basmul predat, o să încerc să transform această idilă în baladă că aşa şi aşa seamănă.”

Pentru un alt elev, sărbătoare despre care a relatat în lucrare i-a umit până şi profesori: ”A fost o sărbătoare aşa şi aşa, când o vecină a fost violată de un violator dar ei îi plăcea. Aşa că chiar a fost importantă pentru mine pt că am stat mult timp cu imaginea asta în cap”, dezvăluie Adevărul.ro 

Politica