vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șofranul mai scump decât aurul

”Aurul roșu” sau șofranul este cel mai scump și căutat condiment la nivel mondial. Cu un preț de 65 de dolari pentru un gram, pentru calitatea cea mai bună, șofranul este mai scump decât aurul. Valoarea sa s-a menținut constant ridicată din cauza metodelor intensive de recoltare, fiind necesară strângerea a peste 200.000 de fire delicate de șofran de la aproximativ 70.000 de flori șofran.

Potrivit Consiliului Național Iranian pentru Șofran, industria șofranului a crescut cu 36% în 2014, iar prețul pentru un kilogram ajunge la aproximativ 2.000 de dolari.

Reprezentanții industriei cultivării șofranului încearcă să dezvolte noi tehnologii și să valorifice multiplu șofranul, chiar în ce privește tratamentele medicale. Guvernul iranian a anunțat un plan în acest sens pentru a încuraja cultivarea șofranului în cât mai multe zone pentru a extinde culturile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este folosit în cele mai exclusiviste restaurante ale planetei și în cele mai gustoase preparate din bucătăriile tradiționale din diferite zone de pe glob, scrie CNN.com, potrivit Agerpres.

Politica