joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără lot şi antrenor, dar vor performanţă

Conducerea Sport Club Municipal Craiova a anunţat luni că a întrerupt, pe cale amiabilă, colaborarea cu organizatorul de competiții al secției de baschet, Lucian Pretorian. Această decizie a survenit în urma evoluțiilor neconcludente ale echipelor de baschet (feminin și masculin) în sezonul competițional 2014-2015. Plecarea lui Pretorian a venit, după ce, managerul Marius Toma şi tehnicianul Andelko Mandic părăsiseră, deja, clubul. Astfel, în acest moment, la echipă nu se ştie cine va fi tehnician în sezonul viitor, şi nici pe ce lot se va baza.

Purtătorul de cuvânt al SCM Craiova, Petrişor Albu, a precizat că noul staff va avea ca obiectiv să facă performanţă, probabil, calificarea în play-off.

„Sunt discuţii cu mai mulţi antrenori, cu jucători din ţară şi din străinătate. Sunt multe oferte şi le analizăm. Ne dorim ca echipa să facă performanţă, să nu mai terminăm pe locul 11, ca anul trecut. Sunt discuţii cu jucătorii care au fost sub contract, să vedem cine vrea să rămână. Negociem în special cu români, pentru că trebuie să avem un jucător român conform regulamentului pentru sezonului viitor”, a punctat Albu. În ciuda declaraţiilor dinainte, Petrişor Albu consideră că doar viitorul antrenor va alege lotul pe care se va baza: „Politica clubului este că antrenorul îşi face lotul şi răspunde pentru rezultate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gogîrlă și Georgescu, noutățile de la SCM

Dacă la echipa de baschet nu se ştiu prea multe detalii, la handbal s-a ajuns la un acord cu Simona Gogîrlă, să preia banca tehnică a formaţiei.

Simona Gogîrlă (11.04.1975 ) va coordona banca tehnică a echipei femenine de handbal SCM Craiova, urmând ca în cea mai scurtă perioadă să-și stabilească colaboratorii și lotul cu care va participa în sezonul competițional 2015-2016.

De asemenea, Sport Club Municipal Craiova a ajuns la un acord și cu jucătoarea Andreea Ianași, aflată sub contract până în vara anului 2016. Astfel jucătoarea își va continua, pentru al 5-lea sezon consecutiv, colaborarea cu clubul municipalităţii.

Momentan nu se cunoaşte cu cine va lucra Simona Gogîrlă, însă se pare că Gheorghe Sbora nu va rămâne.

„Simona Gogîrlă îşi va alege colaboratorii. Nu ştiu dacă domnul Sbora vrea să continue. Ştiu că a spus că va fi, oricum, cu sfaturi alături de noi”, a punctat Petrișor Albu.

Echipa masculină de volei a SCM Craiova prinde contur pentru sezonul 2015-2016 şi pare cea mai stabilă în acest moment. Echipa pregătită de Dănuţ Pascu a ajuns la un acord cu un jucător de lot național – Andrei Nicușor Georgescu, în ultimul sezon component al V.C.M. Zalău, care va evolua în următoarele două sezoane pentru echipa de volei masculin a Craiovei. Andrei Nicușor Georgescu – 22.03.1991, Craiova, 1,96 m, 87 kg – ridicător. Este produs al C.N. ”Nicolae Titulescu” din Craiova. În perioada 2010-2013 a evoluat la ”U” Cluj, iar între anii 2013-2015 a jucat la V.C.M. Zalău.

Politica