joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Casa de marcat, noul accesoriu al miresei

An de an, moda și tendințele în ceea ce privește design-ul unei nunți se schimbă. Fiecare mireasă își dorește elemente cât mai originale. Aranjamente florale unice, un buchet nici prea greu, nici prea simplu, dar perfect, o rochie care să îi ascundă imperfecțiunile și să o transforme în prințesă, și o căsuță pentru bani finuță, elegantă, nu foarte mică, ce va fi așezată într-un loc special.

Ei bine, de anul acesta, deputatul PSD, Gheorghe Ciobanu (nu știm cât de experimentat în design-ul pentru nunți) a hotărât să introducă un element nou. Casa de marcat. Nu se știe ce culoare va avea sau din ce material este confecționată, dar va înlocui căsuța din carton și pânză.

Noul element nu este opțional, ci obligatoriu, altfel, potrivit libertatea.ro mirii au obligația ca înainte de nuntă, cu 30 de zile, să meargă la ANAF şi să închrieze o casă de marcat special concepută pentru cadourile băneşti. În cazul în care invitaţii nu au cash, se va achita şi cu un POS, care va fi achiziţionat tot de la ANAF. 
 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, dilema ar fi: domnișoarele de onoare vor fi taxatoare? Sau cumnatul de mână va ocupa această funcție?

Greu de folosit nu ar fi pentru că deputatul a prevăzut în proiectul său poziții speciale în casa de marcat pentru fiecare nuntaș, astfel avem:

1. naşii

2. socrii mari

3. socrii mici

4. cumnatul de mână

5. domnişoara de onoare

6. cavalerul de onoare

7. verişori

8. alte rude

9. obligaţii

10. prieteni

Dacă facem abstracție de acest nou accesoriu, nunta se va desfășura după bunul plac al mirilor. Se poate fura mireasa (sau mai bine nu se mai fură în perioada asta), se aruncă buchetul, jarteaua și ce mai vrea proaspăta soție, apoi, înainte ca însurățeii să se retragă în apartamentul matrimonial, trebuie scos raportul Z. Raport ce trebuie depus în maxim 48 de la unul din sediile ANAF din ţară, cu tot cu casele de marcat şi POS pentru calcularea sumei ce va fi achitată statului.

Raportul X nu se va scoate de către cei care închiriază aceste echipamente, acesta va fi scos de către inspectorii ANAF.

Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză, deci nu uitați atunci când vă gândiți la amenajare să-i găsiți și casei de marcat un loc special.

Sursă foto: punctul.ro

 

Politica