joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Testări gratuite în cadrul Zilelor Craiovei

În cadrul evenimentelor din cadrul Zilelor Craiovei, craiovenii şi-au putut testa timp de trei zile glicemia, indicele de masă corporal, măsurarea tensiunii arteriale și greutatea.Pe  parcursul celor trei zile de campanie în jur de 1.000 de craioveni s-au prezentat la cortul amplasat în centrul Craiovei.

„Campania a ținut trei zile consecutive, suntem la  a treia ediție a campaniei „Sănătatea pe primul loc” și în fiecare an am făcut-o de Zilele Craiovei. Testăm glicemia, indicele de masă corporal, măsurăm tensiunea arterială, greutatea, de fapt acești indici depistează factorii de risc ai bolilor cardiovasculare. În primul an s-au testat cam 700 de craioveni, în următorul 800 și acum probabil vom ajunge la 1.000 de craioveni”, a spus unul dintre medici.

 Craioveni de toate vârstele s-au prezentat la asistenţii aflaţi în centrul Craiovei, dar cei mai mulţi dintre ei au fost persoane bolnave de diabet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pacienți au venit de toate vârstele. Diabetul nu ține cont de vârsta, însă tinerii au fost interesați mai mult de indicele de masă corporală, să știe ce să mănânce, câtă apă să consume. Cel mai mult s-au prezentat foarte mulți diabetici care urmează tratament , alții care nu urmează tratament, țin sau nu țin regim alimentar, cu hipertensiune aterială sunt foarte mulți, pacienți care au venit cu încredere și au fost surprinși că totuși se face ceva și gratuit.

Doljenii s-au arătat încântaţi de această campanie şi consideră că în fiecare lună ar trebui să se desfăşoare astfel de acţiuni.

Sunt diabetică, am venit să îmi determine glicemia, să îmi iau tensiunea, să mă cântăresc. Inițiativa este foarte bună, dar este puțin doar o dată pe an. Dacă în fiecare lună ar fi câte un cort ca acesta să ne ajute, dar să suporte cineva testele pentru diabet pentru că sunt foarte scumpe. O dată pe lună ar fi superb, pentru că sunt cel puțin 85 la sută  de diabetici, plusz care au tensiune, acum vin căldurile, a spus Maria, 67 de ani.

La nivelul județului Dolj din punct de vedere al indicelui de evidență cei mai mulți doljeni suferă de afecțiuni precum: hipertensiunea arterială, diabetul, cardiopatia ischemică cronică tumorile, ciroza si alte hepatite cronice, tulburările mentale și de comportament, BPCO, boala ulceroasă, bolile cerebro-vasculare.

 

 

Politica