miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotea spune că e martor în dosarul Vâlcov

Numele ex-prefectului de Olt Cătălin Rotea a fost vehiculat în noul dosar de trafic de influență al lui Vâlcov.

Joi, vă spuneam, în „Jurnalul Olteniei” că o adevărată rețea mafiotă s-a organizat la Olt pentru a fura din banul public.

Senatorul demisionar Darius Vâlcov este acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) că, anul trecut, a cerut și primit 1,7 milioane lei de la un afacerist pentru a-i da acestuia un contract privind reabilitarea rețelei de apă și canalizare din două localități din județul Olt. Acum, afaceristul l-a denunțat. Potrivit unor surse judiciare, informa Mediafax, afaceristul cu pricina este Sorin Păduraru. Acesta ar fi dat șpaga pentru a fi deblocate plăţile pentru un contract de execuţie lucrări pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al Slatinei. Firma cu pricina este SC Condor Păduraru SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Păduraru ar fi ajuns să ia legătura cu Vâlcov şi cu primarul Minel Prina, prin intermediul unei persoane, care la rândul ei a apelat la Lucian Şuşală. Acesta din urmă a intervenit pe lângă Vâlcov şi Prina, astfel încât aceştia să îşi exercite influenţa pe lângă persoanele cu atribuţii de decizie pentru deblocarea acelor plăţi. Jurnaliștii de la concretinolt.ro, arătau că intermediarul ar fi chiar fostul Prefect, Cătălin Rotea.

Rotea spune însă că e doar martor în dosar.

„Sunt doar martor în această cauză. Nu am pus mâna pe un leu și nu cunosc nimic despre aceste lucruri. Eu cât am fost în preajma ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov nu am făcut altceva decât să dau niște telefoane în urma cărora am stabilit întâlniri cu diverse persoane, atât. Nu cunosc substratul acestor întâlniri. Vreau să vă spun că rămân în continuare un om politic care nu s-a implicat în nicio situație menită să-mi complice atât cariera politică, cât și statutul meu de om cinstit", a declarat Constantin Rotea, potrivit concretinolt.ro.

Reamintim că în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale asupra lui Darius Vâlcov se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
„În primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, suspectul Vâlcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei. Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.
Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015)”, au precizat procurorii DNA.
Anchetatorii au anunțat că în acest dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.
 

Politica